'Menan Cinleri' Büyük İlgi Gördü

Sakarya Eğitimciler Derneği (SEDER) yarıyıl tatili sebebiyle Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu'nda Menan Cinleri isimli tiyatro oyununu öğretmenlerle buluşturdu.

SEDER Başkanı Ramazan Bayraktar, tiyatro başlamadan önce yaptığı konuşmada öğretmenlerin moral ve motivasyonunun son derece önemli olduğunu belirterek, motivasyonu yüksek öğretmenin terbiyesinde ve eğitiminde yetişen çocuğunda kabiliyetinin yüksek olacağını söyledi.

Çocuğun iyi ahlakı iyilik telkinleriyle değil, iyi örnekle kazanabileceğini vurgulayan Bayraktar, öğrencisine iyi örnek olan bir öğretmenin ahlak kitaplarından daha tesirli olacağını kaydetti.

Bayraktar, SEDER'in bu anlamda eğitim, kültür ve sosyal faaliyetlerle ilgili her zaman eğitimcilerin yanında olacağını vurguladı. Yoğun bir dönemi geride bırakan öğretmenlerin dinlenmeleri ve yorgunluklarını atmaları için bu oyunu getirdiklerini dile getiren Bayraktar, büyük ilgiye teşekkür etti.

Hekimoğlu İsmail'in Menan Cinleri adlı kitabından uyarlanan oyunu Greyfurt Tiyatro Grubu oyuncuları sahneye koydu. Büyük ilgi gören oyun, inançsız bir gencin bir suç işleyip cezaevine düşmesi ve koğuşta kırmızı kaplı kitaplarla tanışıp iman edip hidayete ermesini, ancak cezaevinden çıkamadan idam edilmesini anlatıyor.

Oyun öğretmenleri kimi zaman güldürürken, kimi zaman da ağlattı. Sakarya Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı, oyun sonunda oyunculara çiçek takdim etti.

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]