Memati, Kocaali'de öğrencilerle buluştu

Kocaali ilçesine bağlı Ortaköy beldesindeki Ortaköy Ortaokulu öğrencileri 2012 yılının Ekim ayından beri devam eden ve her hafta düzenlenen “Bir Zamanlar, Ben De…” projesi kapsamında söyleşi için, bu kez Kurtlar Vadisi\'ndeki “Memati” ve Muhteşem Yüzyıl dizisinde “Mimar Sinan” rollerinden tanınan sinema sanatçısı Gürkan Uygun’u misafir etti.

Öğrencilerin sevinç ve meraklı bakışlarıyla dinledikleri Uygun, konuşmasında; bir zamanlar kendisinin de Kocaali’de yaşadığını, yüzmeyi, fındık toplamayı ve tırpan yapmayı burada öğrendiğini söyledi.

“Gündüz tarlada çalışır, gece ders yapardım” diyen Uygun, Lise hayatında babaannesinin taklitlerini yaparken arkadaşlarını güldürmesi ve bir merasimde aldığı oyundaki rolden dolayı tiyatroya ilgi duymaya başladığını anlattı. Uygun, 18 yaşından itibaren ciddi olarak tiyatroyla ilgilendiğini ve soluğu İstanbul Üniversitesi Konservatuarında aldığını sözlerine ekledi.

Öğrencilere doğru düzgün eğitim almalarını, iyi eğitim almadıkları zaman eksik bilgiyle okullarını bitirdikleri zaman hedeflerine ulaşamayacaklarını belirten Gürkan Uygun; “Hayatta iyi olmak istiyorsanız, sevdiğiniz mesleği seçin ve okumak için küçük düşünmeyin. Gerektiğinde değişik illeri de seçin“ tavsiyesinde bulundu.

Sinema sektörünün iyi kazanç elde ettirdiğini, bu kazançları da çocuklarının geleceği için yatırıma dönüştürdüğünü aktaran Uygun, öğrencilerden şu anki şartlarda iyi çalışıp iyi yerlerde görev almalarını istedi.

Öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirip imza veren Gürkan Uygun, okuldan mutlu ayrılırken okul müdürü Hüsnü Çil, etkinliğe katılımından dolayı Gürkan Uygun’a teşekkür etti.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]