Melen Suyu, Testilerle İstanbul Yolunda

İstanbul'un içme suyu ihtiyacını karşılayan Melen Çayı'nın temiz ve içilebilir olduğunu göstermek için suyu testilere doldurarak Düzce'den yola çıkan bir grup genç Sakarya'ya ulaştı.  

Dün Düzce'den yola çıktıktan sonra geceyi Hendek ilçesinde geçiren grup sabah  erken saatlerde yeniden yollara koyuldu. Hendek ve Akyazı ilçelerini geçtikten sonra Adapazarı Dörtyol mevkiine ulaşan grup D-100 Karayolu'nu takip ederek Kocaeli'ne doğru devam etti. Bir ambulans ve bir adet büyük sembolik testiyi taşıyan kamyonet eşliğinde ilerleyen gençler yemek vakitlerinde mola verip gece dinlendikten sonra durmadan yollarına devam edecekler. Cumartesi günü İstanbul'a ulaşmayı hedefleyen gençler testilerle getirdikleri Düzce Melen suyunu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a ikram edecekler. Yürüyüşe katılan gençler örnek bir organizasyona imza attıklarını belirterek, "İstanbul'un içme suyu olarak kullandığı Melen suyunun ne kadar temiz olduğunu kamuoyuna göstermek için yola çıktık. Bizi destekleyen başta Düzce Belediye Başkanımız Mehmet Keleş ve herkese teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.  

Düzceli gençler Kocaeli ve İstanbul Üsküdar'a uğradıktan sonra Büyükşehir Belediyesi'ne giderek suyu Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a ikram edecek.
 
15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]