Melen Çayı'nda Balık Ölümleri Çoğaldı

İstanbul'un su ihtiyacını karşılayan Melen Çayı'nda su seviyesinin azalmasıyla birlikte balık ölümleri yaşanmaya başlandı.

Sakarya'nın Kocaali ilçesi Ortaköy beldesine bağlı Aydoğan Köyü ve Düzce'nin Akçakoca ilçesi Uğurlu Köyü arasında Melen Çayı'nda balık ölümleri yaşanıyor. Çayda su seviyesinin düşmesi sonucu oksijensiz kalan balıklar bir bir su yüzüne vurmaya başladı. Suyun üzerinde kısa süre kalan balıklar ölürken, bu durum bölgede yaşayan köylüleri endişelendiriyor.

Balıkların su seviyesinin düşmesi sonucu ve oksijensizlikten öldüğünü belirten köylülerden Bayram Kaş, "Susuzluktan, oksijensizlikten ölüyorlar balıklar. İstanbul için feda ediyoruz bu balıkları. Su seviyesi 2 metre düştü. Melen projesi nedeniyle doğanın dengesi bozuldu. Balık tutarak beyaz et yerdik. Balık tutamıyoruz artık. Suda akıntı yok, oksijen azaldı" dedi.

Balıkların kesin ölüm nedeni yetkililerin incelemeleri sonrasında ortaya çıkacak. Bu arada su seviyesinin düşmesi sonucu üzerini yeşil bir tabaka kaplayan Melen Çayı'ndan İstanbul'a su aktarımı için yapılan barajdan su akmıyor.
15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]