Mektuplar Artık 3 Günde Ulaşacak

PTT Genel Müdürü Osman Tural, 2010 yılı sonuna kadar teslim aldıkları tüm posta gönderilerinin yüzde 85'ini üç gün içinde ulaştıracaklarını açıkladı.

Şu andaki oran yüzde 60. Böylece Avrupa ve dünya standartlarını yakalayacaklarını belirten Tural, "Bir sonraki hedef yüzde 85'in iki güne düşürülmesi." dedi.

Posta Teşkilatı'nın başında bulunan PTT Genel Müdürü Tural, mektupların adrese ulaşmaması gibi bir durumun söz konusu olamayacağını, ancak gecikmelerin bazı personelden kaynaklandığını söyledi. Postaların önem derecesine göre dağıtım yapıldığı bilgisini veren Tural, gönderi türlerine göre postacıların belirlendiğini ifade etti. APS gönderilerinde ise dağıtımla ilgili belli süreler bulunduğunu ve ayrı grup tarafından dağıtıldığını kaydeden Tural, "Koli kargo ayrı grup tarafından dağıtılıyor. Bir de normal gönderiler var, biz buna kendi iç konuşmamızda adi gönderiler diyoruz. Kayıtlı gönderiler APS, koli, tebligat bize kayıtlı. Bize teslim ediliyor. Her aşamada kaydediyoruz. Kime verdiysek o belli. Belli sürelerde dağıtılmak zorunda." şeklinde konuştu.

Yeni bir hibrit mail projesi başlattıklarına vurgu yapan Tural, toplu gönderi veren müşterilere kolaylık getirecekleri projeyi şöyle anlattı: "Telekom, fatura kurumları ya da GSM şirketleri gönderilerine 'bize bunları basılı şekilde vermeyin' diyeceğiz. Biz kendimiz bunları basalım. Zarflayalım adresleyeyim müşterilerinize teslim edelim. Elektronik ortamda ne göndermek istiyorsa bize verecek, biz onların adına basacağız. Adresleyip dağıtacağız."

ZAMAN

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]