Mehmet Erdemir, gıda işletmelerini uyardı

Sakarya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Erdemir İşletme Kayıt Belgesi almamış veya mevcut belgelerini İşletme Kayıt Belgesi ile değiştirmemiş olan Gıda işletmelerinin kayıt işlemlerini yaptırmak üzere bağlı bulundukları ilçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine başvurmaları gerektiğini söyledi.

31 Aralık tarihine kadar işlemlerini yaptırmayan gıda işletmelerine ise idari yaptırımlar uygulanacağı öğrenildi.

Erdemir yaptığı açıklamada, “5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanununun 30. Maddesinin 1. fıkrasında ‘Bu Kanun kapsamındaki gıda ve yem işletmelerinden onaya veya kayıt işlemine tâbi olanlar ile onay ve kayıt işlemlerine ilişkin hususlar Bakanlıkça belirlenir. Onaya tâbi işletmeler için, faaliyete geçmeden önce Bakanlıktan onay alınması zorunludur. Kayıt işlemine tâbi işletmeler, faaliyetleri ile ilgili işletme kayıtlarını Bakanlığa yaptırmak zorundadır’ denilmektedir. Gıda İşletmelerinin Kayıt ve Onay İşlemlerine Dair Yönetmeliğin geçiş hükümlerini düzenleyen geçici 1. Maddesinin 2. Fıkrasında ise ‘Bu Yönetmeliğin yayımından önce çalışma izni ve gıda sicili belgesi, kayıt belgesi veya bu belgelere eşdeğer belge almış ve halen faaliyet gösteren kayıt kapsamındaki gıda işletmeleri, bu belgelerini en geç 31 Aralık 2013 tarihine kadar bu Yönetmelikteki kayıt belgesi ile değiştirmek zorundadır’ hükmü bulunmaktadır. Bu kapsamda henüz İşletme Kayıt Belgesi almamış veya mevcut belgelerini İşletme Kayıt Belgesi ile değiştirmemiş olan Gıda ve Gıda ile Temas Eden Madde ve Malzemeleri Üreten işletmelerin İl Müdürlüğümüze, Gıda satış ve toplu tüketim yerlerinin ise, kayıt işlemlerini yaptırmak üzere bağlı bulundukları ilçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine başvurmaları gerekmektedir” dedi.

Erdemir, 31 Aralık 2013 tarihine kadar İşletme Kayıt Belgesi almayan işletmeler hakkında 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanununun 30’uncu Maddesine aykırılıktan aynı kanunun 41’inci Maddesinin (c) bendine istinaden idari yaptırım uygulanacağını söyledi.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]