Mehmet Ali Şahin, Sakarya'da konuştu

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, "Türkiye, şimdi adeta uçaklar gibi geri vitesi olmayan, daima ileriyi gören bir ülke haline geldi. İnşallah bundan sonra daha büyük hızla istikbale doğru yürüyecektir" dedi.

Şahin, Sakarya Büyükşehir Belediyesince bir tesiste organize edilen "Yetimler İftarı"nda yaptığı konuşmada, yetimlere sahip çıkma ve onların ihtiyaçlarını gidermenin bir ibadet olduğunu söyledi.  

Allah\'ın yetimlere sahip çıkılmasını, onların ezilmemesi gerektiğini emrettiğini anımsatan Şahin, "Görüyorum ki Sakarya\'da yetimlere ve öksüzlere sahip çıkılıyor. Bundan büyük mutluluk duydum" diye konuştu.

Şahin, devletin yetimlere sahip çıkma noktasında bir takım görevleri olduğunu vurgulayarak, bu görevi özellikle şehit çocukları için yerine getirmeye gayret ettiklerini kaydetti.

Ramazan ayının aynı zamanda cumhurbaşkanı seçimine denk geldiğine işaret eden Şahin, "Bu cumhurbaşkanlığı seçimine kadar hepsi TBMM tarafından seçiliyordu. Ama AK Parti hükumeti olarak cumhurbaşkanlarını halkın seçeceği bir anayasa değişikliğini gerçekleştirdik. 10 Ağustos\'ta inşallah bunun ilk uygulamasını yapacağız. Bu, Türkiye için adeta demokratik bir reform ve devrimdir" ifadesini kullandı.

"Artık bu ülkede her şey, herkes ve her kurum, millete göre hiza alacaktır" diyen Şahin, halkın sadece başbakanlığa ve hizmet binalarına bakmayacağını artık Çankaya\'dan da hizmet bekleyeceğini dile getirdi.

"Bahçe tipi, Kılıç marka römorklarla Türkiye\'yi geri çekemeyecekler"


Şahin, Türkiye\'nin önüne bakan, 2023\'leri hedefleyen yeni bir Türkiye olduğunu vurgalayarak, şunları kaydetti:

"Türkiye, 10 Ağustos cumhurbaşkanı seçimiyle geri vitesini iptal edecektir. Türkiye, anayasa değişikliğiyle cumhurbaşkanını halka seçtirerek, artık geri vitesini iptal eden, sadece ileriye bakan ve Türkiye\'yi her gün, ay ve yıl ileriye götürmenin mücadelesi içerisinde olacak bir ülkedir. Diyeceksiniz ki geri vitesi olmayan başka araçlar var mı? Var, mesela uçakların geri vitesi yoktur. Türkiye şimdi adeta uçaklar gibi geri vitesi olmayan, daima ileriyi gören bir ülke haline geldi. İnşallah bundan sonra daha büyük hızla istikbale doğru yürüyecektir."

Geri gitmek isteyen uçakların römork tarafından çekildiğine dikkati çeken Şahin, "Türkiye\'de de ülkeyi geri çekmek isteyen römorklar var. Bahçe tipi, Kılıç marka römorklarla Türkiye\'yi geri çekmek isteyen römorklar var ama artık onların gücü yetmeyecek. Çünkü onlar eski Türkiye\'de kaldı, şimdi yeni Türkiye\'deyiz."

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan\'ın, Türkiye tarihinin en büyük reformlarına imza atan, en güçlü yatırımları gerçekleştiren bir lider olduğunu vurgulayan Şahin, sağlık, eğitim, ulaşım ve her alanda ülkeye çağ atlattığını söyledi.

Seçmenlerden 10 Ağustos\'ta oy kullanırken adayların ülke için ne yaptıklarını sorgulamalarını isteyen Şahin, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu millet ve vatan için hangi icraatları ortaya koymuşlar, bir bakın. İnanıyorum ki böyle bir araştırma yapıldığında Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakanımız\'ın bu makama yakışan tek aday olduğunu göreceksiniz. Ben şimdiden 10 Ağustos\'ta sandıklar açıldığında büyük bir ekseriyetle başta Sakaryalı kardeşlerimiz olmak üzere  52 milyonu aşkın seçmenin Recep Tayyip Erdoğan\'ı cumhurbaşkanı olarak sandıktan çıkaracağına inanıyorum ama tabiki bu seçimdir, görevlerimizi yapacağız."

Yetim çocukların aileleriyle orucunu açan Şahin, daha sonra çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]