Mehmet Ali Şahin Sakarya'da gündemi değerlendirdi

AK Parti Siyasi ve Hukuki İşler Başkanlığı, Sakarya’da bölge eğitim ve değerlendirme toplantısı yaptı.

Sakarya, Kocaeli, Yalova, Bilecik, Eskişehir, Düzce, Bolu, Kütahya il ve ilçelerinin AK Parti Ana Kademe, Kadın Kolları ve Gençlik Kollarının Siyasi ve Hukuki İşler Başkanları, Sakarya Elmas Otel\'de bir araya geldi.
Eğitim ve değerlendirme toplantısının sabah oturumu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin\'in açılış konuşması ile başladı.

Şahin’in konuşmasının ardından Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcısı ve Amasya Milletvekili Prof. Dr. Naci Bostancı, Demokratikleşme ve Çözüm Süreci konusunda bir konuşma yaptı.

Toplantının sabah oturumunun sonunda gazetecilere açıklamada bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, PKK tarafından geri çekilme şartlarının açıklanması yönündeki haberlerle ilgili bir açıklama yapmasının doğru olmayacağını, açıklamanın kimin tarafından yapıldığını bilmediğini söyledi.
AK Parti olarak iktidara geldiklerinden bu yana ülkede ayrımcılık yerine birleştiricilik adına önemli hizmetler yaptıklarını söyleyen Şahin, “Siz ülkenizdeki ana dili farklı olan grupları dışlarsanız onların da ülkelerine olan bağlılıklarının zayıflamasına neden olursunuz. Asıl tehlike budur. Bağlılıkları güçlendirmemiz gerekiyor. Güçlendiremiyorsak asıl tehlike bu olur. Ülkemizde ana dili Kürtçe olan vatandaşlarımıza karşı Cumhuriyet döneminde büyük bir asimilasyon yürütülmüştür. Kürt diye bir ırk yoktur, Kürt ismi Türklerin karda yürürken çıkardıkları sesten gelmiştir gibi Kürtleri dışlayan söylemler olmuştur. Onların da kendilerine özgü kültürleri var ve onları özgürce yaşayabilmeleri gerekiyor. Hiç kimse etnik kökeninden dolayı dışlanamaz. AK Parti olarak çok önemli değişiklikler yapmaya başladık. Devlet televizyonu 24 saat Kürtçe yayın yapıyor. Bu bölücülük değil, birleştiriciliktir. Seçmeli ders olarak Kürtçe okutuluyor. Kürt vatandaşlarımız kendi dillerini öğreniyor. Bu adımlar ülkenin birliğine atılmış adımlardır. İnkar politikaları ile hiçbir yere varamayız” ifadelerini kullandı.
İsrail’in 3 yıl sonra Mavi Marmara gemisine düzenlenen saldırı nedeniyle özür dilemesinin Türkiye’nin bölgede ve dünyada artan gücünün en önemli işreti olduğunu kaydeden Şahin, “Türkiye’nin bölgedeki etkisi giderek artıyor. Özellikle Arap Baharı'nın ardından yaşanan bu etki Türkiye’nin gücünü de ortaya koyuyor. İsrail de bölgesinde ve dünyada etkili olan bir Türkiye ile iyi ilişkiler kurma yolunu seçmiştir. Olumlu bir gelişmedir. Tazminatla ile ilgili olarak çalışmalar yapılacak. Vefat eden vatandaşlarımızın talepleri olacaktır. Açılmış davalar var. Bunların hepsi en kısa sürede tamamlanacaktır” diye konuştu.

Toplantının öğleden sonraki oturumunda Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, “Darbeler ve Demokrasi” konusunda, Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcısı ve MKYK Üyesi Prof. Dr. Yasin Aktay, “Suriye’de Neler Oluyor? Türkiye Nerede Duruyor?” konusunda bir konuşma yapacak.

Toplantının sonunda Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün hükümetin icraatlarını anlatacak.
11 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]