Mazlumder Sakarya Şubesi Başkanı açıklama yaptı

Mazlumder Sakarya Şubesi Başkanı Av. Nurullah F. Şentürk, 28 Şubat Davası’yla ilgili yaptığı basın açıklamasında, o dönemden bugüne kadar geçen sürede oluşan her türlü mağduriyetin bütün sonuçlarıyla birlikte ortadan kaldırılmasını istedi.

Mazlumder Sakarya Şubesi Başkanı Av. Nurullah F. Şentürk, Ankara Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye başlayan 28 Şubat Davası sebebiyle bir basın açıklaması yaptı. “28 Şubat 1997 tarihinde siyasete ve topluma karşı gerçekleştirilen darbe ve sonrasında yaşanan süreç, birçok haksızlığın ve hukuksuzluğun yaşanmasına neden olmuştu” diyen Şentürk, “28 Şubat Davası, o dönem yapılan hukuksuzlukları da yeniden gündeme getirmiştir. Genelkurmay tarafından hakim ve savcılara verilen brifinglerle, birçok önemli davaya müdahale edilmiştir. Bu sebeple 28 Şubat sürecinde verilen bütün siyasi yargı kararları hukuka aykırı ve şaibelidir. Binlerce insanın hayatının karartıldığı bu sürecin yargılandığı dava, 28 Şubat darbesine giden yolda ve sonrasında alınan kararların neden iptal edilmesi gerektiğinin de en somut cevabıdır. Mazlumder, adaletin yerini bulması için gereken yasal düzenlemelerin acilen yapılmasını, ideolojik hükümlerin verildiği yargılamaların mutlaka yenilenmesini ve adil bir yargılama ile bu kez doğru sonuca gidilmesini talep etmektedir” dedi.


Maddi ve menevi tazmin istedi

28 Şubat dönemindeki yargı kararlarından dolayı yıllardır hapis cezasına mahkûm edilenlerin olduğunu belirten Şentürk, bu insanların ve ailelerinin maddi ve manevi tüm zararlarının tazminini istedi. Şentürk, açıklamasının devamında “Mazlumder 28 Şubat darbesinin 103 aktörünün yargı önüne çıktığı bu davanın, medyada, akademik dünyada, bazı meslek kuruluşlarındaki işbirlikçilerine uzanacak bir tahkikat ile derinleştirilmesi gerektiği kanaatindedir. O günden bugüne oluşan her türlü mağduriyetin bütün sonuçlarıyla birlikte ivedilikle ortadan kaldırılması gerekmektedir. Temennimiz sadece aktörlerin ya da figüranların değil, darbeci zihniyetin de kesin bir şekilde mahkûm edilmesidir” ifadelerini kullandı.

10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]