'Mazlum-Der insan hakkı ve onuru üzerine kurulmuş oluşumdur'

AK Parti Sakarya Milletvekili Aday Adayı Recep Hacıeyüpoğlu, AK Parti\'nin Türkiye\'de özgürlüklerin önünü açan, insanın yaşama hürriyetini dokunulmaz sayan bir siyasi oluşum olduğunu söyledi.

Milletvekili aday adaylığını açıkladıktan sonra şehir genelinde ziyaretlerini sürdüren Recep Hacıeyüpoğlu, bu kapsamda Mazlum-Der Sakarya Şube Başkanı Nurullah Şentürk ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti. 2002-2006 arasında Mazlum-Der Şube Başkalığı görevini yürüten Hacıeyüpoğlu, çalışmaları hakkında bilgi verdi. Hacıeyüpoğlu, “7 Haziran seçimleri öncesinde şehir genelinde STK’lara yönelik ziyaretlerimize devam ediyoruz. Bu kapsamda 4 yıl şube başkanlığını yaptığım Mazlum-Der\'de görev yapan arkadaşlarımı da ziyaret ederek kendilerinin beklentilerini almak istedim. Mazlum-Der kuruluş olarak son derece önemli bir yerde durmaktadır. İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği adından da anlaşılacağı gibi insan hakkı ve onuru üzerine kurulmuş bir oluşumdur. Ülkenin en zorlu günlerinde dahi bu ilkelerinden taviz vermemiş, duruşunu ve insan hakkı tanımını asla değiştirmemiştir. Başörtüsü yasağında nerede durdu ise, Filistin’de uygulanan İsrail zulmünde de o noktada durmuş, mazlum insanların hak ve hürriyetleri için mücadele etmiştir. İnsanın doğuşundan gelen temel hak ve özgürlükler ellerinden asla alınamaz. Bu evrensel bir kaidedir ve Türkiye’de ki insan hakkı ihlallerine karşı olan duruşumuz her zaman devam edecektir. AK Parti iktidarı ile Türkiye vesayet dönemlerinin baskıcı tutumları bir kenara itilmiş, temel özgürlükleri merkeze alan bir yapı gelmiştir. AK Parti Türkiye’de özgürlüklerin önünü açan, insanın yaşama hürriyetini dokunulmaz sayan bir siyasi oluşumdur. Bu açıdan da AK Parti aday adayı olarak Mazlum-Der\'i ziyaret ederek kendileri ile istişarede bulundum. Son derece verimli bir toplantı oldu” dedi.

Mazlum-Der Sakarya Şube Başkanı Nurullah Şentürk ise, Hacıeyüpoğlu’na milletvekili adaylığı yolunda başarılar dilerken, geçmişinde Mazlum-Der gibi bir kuruluşta başkanlık yapmış bir ismin siyasette başarılı olmasını temenni ettiklerini söyledi. Şentürk, “Recep Hacıeyüpoğlu Türkiye’de hak ve özgürlükler anlamında kısıtlamaların en üst düzeyde olduğu yıllarda Mazlum-Der Şube Başkanlığına gelmişti. Zor bir süreçte insan hakkı ve onurundan yana tavır takındı. Türkiye’nin yakın geçmişinde kara bir leke olarak beliren yasakların sürdüğü, inanç haklarının hiçe sayıldığı dönemlerdi. Ancak siyasi irade bu konuda net bir tavır takınarak özgürlükler anlamında ciddi adımlar atmıştır” diye konuştu.

Mazlum-Der\'in bir önce ki Şube Başkanı Turgay Etçibaşı’da, Hacıeyüpoğlu’na başarılar diledi.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]