Mavi Marmara şehitlerini unutmadılar

Sakarya Adalet ve Özgürlükler Platformu, 507. Hafta basın açıklamasında Mavi Marmara’da hayatını kaybeden yâd ederken, hakkın ve adaletin hakim olduğu bir dünya özlemini dile getirdi.

Sakarya Adalet ve Özgürlükler Platformu adına Diriliş Saati Dergisi’nden Muhammed Emin Duman’ın okuduğu 507. hafta açıklamasında İsrail’in Gazze’ye insani yardım götüren Mavi Marmara gemisinde katlettiği gönüllüler yâd edilirken, yaklaşan seçim süreciyle ilgili temenniler dile getirildi. Duman, “Mavi Marmara direnişi, Türkiye Müslümanlarının Filistin davasına olan sadakatinin ölçüsü oldu. Mavi Marmara direnişi sivil direnişin de nasıl tarih yazabileceğini, ümmet coğrafyasının tüm alanlarında zulme karşı sivil direnme olgusunu geliştirmenin ne denli önemli olabileceğini bize gösterdi. Bizler Filistin sorununun tüm dünya Müslümanlarının en hayati sorunu olduğunu, Kudüs’ün ve Mescid-i Aksa’nın özgürlüğünün tüm ümmetin özgürleşmesi anlamına geldiğinin bilincinde olduğumuzu bir kez daha bu meydanda deklare ediyoruz.” Denilirken, son yıllarda bölgesel gelişmelere bağlı olarak Filistin meselesinin gündemden düşürülmesinin, İsrail işgaline hizmet ettiğine de dikkat çekildi.

Genel seçim

Platform adına yaklaşan seçim gündemiyle ilgili olarak bazı tespit ve temennilerde bulunan Muhammed Emin Duman, “Hakkın ve adaletin galip geldiği bir seçim olmasını temenni ediyoruz. Partilerin vatandaşın cebine dönük çoğu tutarsız vaatlerinin yerine ilkelerin ve ahlakın tartışıldığı bir seçim atmosferinin tüm halkımızın özlemi olduğunu düşünüyoruz. Kapitalizmin halkları maddi ve manevi sefalete götürdüğü bir dünyada; sömürünün, yolsuzluğun, rüşvetin, faizin, iffetsizliğin olmadığı; tevhid, adalet ve barışın hakim olduğu bir düzen tüm halkların beklentisidir. Ülkemizdeki siyasetin de; insanları ötekileştirmeyen, insanı insan yapan ilkeleri ön plana çıkaran, ahlaki çöküşün durdurulması ile ilgili tedbirleri somutlaştıran bir anlayışa kavuşmasının çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Basit çıkar hesaplarının yapıldığı iki yüzlü siyasetin sona ereceği bir Türkiye’yi inşa etmek için mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğimizi bir kez daha deklare ediyoruz.” ifadelerini kullandı.
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]