Matur, SAÜ'lü öğrencilere yerel basını anlattı

Sakarya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Sakarya Yeni Haber Gazetesi’nin Genel Yayın Müdürü Sezai Matur, Sakarya Üniversitesi( SAÜ) Sakarya Meslek Yüksekokulu (SMYO) öğrencileriyle bir araya geldi.

Yüksekokulun Gazetecilik ve Habercilik Bölüm Başkanlığı’nca düzenlenen “Yerel basının önemi ve araştırmacı gazetecilik” konulu seminere konuşmacı olarak katılan Sezai Matur, seminer öncesinde okul müdürü Yrd. Doç. Dr. Yılmaz Güney’le bir süre görüş alışverişinde bulundular. Müdür Yardımcıları Yrd. Doç. Dr. Ezgi Tanrıverdi ve Öğretim Görevlisi Abdurrahman Çetin, Gazetecilik ve Habercilik Bölüm Başkanı Öğretim Görevlisi Zülfükar Özçelik’in de hazır bulunduğu görüşmede Sezai Matur’a okulla ilgili bilgi verildi.

"Bu şehirde iyi şeyler olmuşsa, basının gayretleri inkar edilemez"


Sakarya Meslek Yüksekokulu öğrencileriyle bir araya gelen Sezai Matur, öğrencilerin yoğun ilgisiyle karışlandı. Yerel basınla ilgili soruların da yöneltildiği seminerde Matur, Milli Mücadele dönemine dikkat çekerek “Mustafa Kemal Atatürk, çetin savaşların sürdüğü bir atmosferde milli bilinci arttırmak ve mücadeleyi örgütlemek amacıyla yerel basından çok faydalanmıştır. Cumhuriyetimizin kuruluş aşamasında da yine gazetecilerle görüşlerini paylaşmış, yerel gazetelere büyük önem vermiştir. Günümüzde de yerel basının şehrin demokratik algısına, kentlilik bilincine, sorunların çözümüne katkısını görmekteyiz” şeklinde konuştu.

Şehir halkının “tarafında” olmanın gerekliliğine vurgu yapan Sezai Matur, “Tarafsızlık diye bir şey söz konusu değil, ancak hiçbir gazeteci kendi görüşlerinin aksine bir görüşü görmezden gelemez, yok sayamaz. Gazeteciler haklının tarafında olmalıdır. Özellikle yerel basın bu konuda çok etkin bir durumda. Bizim gazeteci büyüklerimizin şehirle ilgili gördüğü eksiklikleri sürekli dile getirmeleriyle bugün şehrimiz birçok hizmeti alabilmiştir. Bizler de yine aynı bakış açısıyla çalışıyoruz. Bugün eğer bir Tıp Fakültesi kurulmuşsa, bir Eğitim Araştırma Hastanesi kurulmuşsa, Sapanca Gölü kirlilikten kurtulmuşsa ve birçok şehrin sorunları ve eksikleri belli oranda giderildiyse yerel basının gayretleri inkar edilemez” dedi.

İşletmelerdeki eğitim modeli

Sakarya Üniversitesi’nin tüm meslek yüksekokullarında başlattığı bir dönem işletmelerde eğitim modelinin önemli bir adım olduğuna dikkat çeken Sezai Matur, kendisinin de İstanbul Üniversitesi Basın Yayın’dan bugünkü adıyla İletişim Fakültesi’nden mezun olduğunu hatırlatarak“ öğrencilerin eğitim gördükleri alanları iş hayatında pekiştirmesi önemli bir proje. Öğrenciler her ne kadar üniversite ortamında teorik ve pratik eğitim alsa da mutlaka kendi alanlarıyla ilgili bir işletmede bu bilgi ve becerilerini geliştirmelidir. Yerel Basında okulunuzun Basın ve Yayıncılık Programı öğrencileri bir dönem eğitim görüyor ve basına katkı sağlıyorlar. Bu bizim için de memnuniyet verici bir uygulama oldu” dedi.

Üniversite öğrencilerinin araştırmaya açık olan iyi bir okuyucu olması gerektiğine de dikkat çeken Matur, gündemin ve teknolojinin takip edilmesi gerektiği söyledi. İnternet Gazeteciliği’nin de hızla yayıldığını belirten Matur, kendi gazetelerinin internet sitesini günün ihtiyaçlarına göre düzenlemeye başladıklarını da sözlerine ekledi.
Seminer sonrasında Sezai Matur’a bir teşekkür belgesi sunan Öğretim Görevlisi Zülfükar Özçelik, öğrencilerin mesleki eğitimlerine katkı sağlamak amacıyla etkinliklerinin devam edeceğini söyledi.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]