"Masa başı tatbikatı" gerçekleştirdiler

Sağlık Bakanlığı\'nın 2014 yılı İl Sağlık Afet Planı kapsamında yapılması öngörülen masa başı tatbikatı gerçekleştirildi.

Sakarya İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Murat Alemdar\'ın tatbikattan haberi olmayan afet durumunda görevli personel ve yöneticileri arayarak alarm vermesi ile başlatılan tatbikat Adapazarı ilçesi Maltepe mahallesinde yer alan SAKOM (Sağlık Afet Koordinasyon Merkezi)’de yapıldı. Yaklaşık 2,5 saat süren tatbikatta senaryo gereği büyük bir tesiste oluşan patlama sonrası yanması, yıkımı ve yolunun kapanması üzerine yaralanan 150 vatandaşın gerekli merkezlere naklinin sağlanması ve tedavileri için kurum koordinasyonu sınandı.

Tatbikat sonrası Sakarya İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Murat Alemdar yaptığı açıklamada,"Allah İlimizi ve Ülkemizi her türlü afetten korusun. İnşallah tüm vatandaşlarımız burnu dahi kanamadan huzur dolu, sağlık dolu bir ömür sürer. Ancak her şeye hazırlıklı olmalıyız. Afet durumunda görevli personel ve yöneticilerimizin sergilediği performans son derece sevindirici. Oldukça hızlı ve başarılı bir uygulama oldu" diyerek sonuçtan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]