Marmara Depremi'nin 9. Yıldönümünde Gözyaşları Dinmedi

Marmara Depremi'nin 9. yıldönümünde hayatını kaybedenler Sakarya'da depremin meydana geldiği 03:02'de anıldı.

Depremde 12 yaşındaki kızını kaybeden Firdevs Akgül isimli anne, saygı duruşu sırasında kızının resmine sarılarak ağladı.

Marmara depreminde hayatını kaybedenleri anma töreni Sakarya'da düşük katılımla gerçekleştirildi. Depremde hayatını kaybedenler, Atatürk Bulvarı'nda saat 03:02'de 50 kişinin katıldığı törenle anıldı. Anma programına, AK Parti Sakarya İl Başkanı Yusuf Alemdar, Sakarya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Matur, Sakaryaspor'lu taraftarlar ve depremde yakınlarını kaybeden aileler ve vatandaşlar katıldı. Törene katılanlar, saat 03.02'de saygı duruşunda bulundu. Depremde 12 yaşındaki kızı Tuğba'yı kaybeden Firdevs Akgül, saygı duruşu sırasında kızının resmine sarılarak ağladı.

Anma törenine oğlu ile gelen, kızının acısını ilk günkü gibi yaşadığını söyleyen Akgül, kızının çarpık yapılaşmanın kurbanı olduğunu belirtti. Depremin üzerinden 9 yıl geçmesine rağmen bina korkusundan hala prefabrike konutta yaşadığını anlatan Akgül, "Her şey ilk günkü gibi. Biz evladımızı kaybettik. Depremdeki tüm kayıplarımız için aynı üzüntüyü yaşıyoruz. Benim kızım şuan 20 yaşını bitirmiş olacaktı. Ben çok üzgünüm. Çarpık yapılaşmadan dolayı kızımı kaybettim. Ben iki katlı bir binada otururken yolun karşısındaki 5 katlı apartman üzerimize yıkıldı. Hep birilerinin çıkarları için yapılmış binalara birilerinin artık dur demesi lazım. Ben bina korkusundan 9 yıl geçmesine rağmen hala prefabrik evde yaşıyorum. Ama benim devletim kiracı olduğum için bana bir konut vermedi. Prefabrikte yaşamak zorunda bırakılıyorum." diye konuştu. Akgül, depreme karşı duyarsız kalınmasına ise üzüldüğünü ifade etti.

Diğer yandan anma programa katılanlar saygı duruşunun ardından Deprem Müzesi'ni gezdi.

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]