Marmara Bölgesi'nin ilk Macera Parkı tamamlanıyor

Sosyal belediyecilik alanında önemli projeleri hayata geçiren Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Yenikent Şehir Ormanı’nda yapımına başladığı Yaşayarak Öğrenme Macera Parkı’nda çalışmalarını büyük ölçüde tamamladı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, sosyal hizmet alanında öncü projeleri hayata geçirmeye devam ediyor. Marmara Bölgesi’nde bir ilki gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, Yenikent Şehir Ormanı’nda “Yaşayarak Öğrenme Macera Parkı” inşa ediyor. 12 - 18 yaş grubundaki çocukların güven duvarı, tırmanma kulesi, ağaç yolu, çoklu yürüme parkuru, dev merdiven ve ağaç basamak gibi ekipmanlar ile kendilerine olan güvenlerini ve sosyal ilişkilerindeki motivasyonlarını arttırıcı eğitimler almalarına olanak sağlayacak merkezde ayrıca inşa edilecek kapalı eğitim alanında ise çeşitli kurslar verilecek.

Yaşayarak Öğrenme Macera Parkı’nda devam eden çalışmalar ile ilgili açıklamalarda bulunan Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, “Büyükşehir Belediyesi olarak çocuklarımızın boş zamanlarını değerlendirebilecekleri; kardeşlik, özgüven ve birliktelik duygularını güçlendirecek önemli projeyi daha hayata geçirdik. Doğa Marmara Kalkınma Ajansı’nın desteği ile Yenikent Şehir Ormanı’ndaki merkezimizin çalışmalarını büyük ölçüde tamamladık” diye konuştu.

Toçoğlu\'na teşekkür

Macera parkurlarının tamamlandığını ve kısa süre içerisinde de kapalı eğitim merkezinin yapım çalışmalarının başlatılacağını belirten Yüce, “Alanında uzman ekibimiz macera parkurlarının yapımını tamamladı. Şimdi de kapalı eğitim alanını tamamlayıp, çocuklarımızın kişisel gelişimlerine katkı sağlayacak; müzik, güzel sanatlar, fotoğrafçılık, el sanatları ve sağlık kursu gibi ara eğitimlerin verileceği bu kompleksi şehrimize kazandırmış olacağız. 30 farklı oyun ve aktivitenin gerçekleştirileceği projemizin hayata geçirilmesinde bizlere çok önemli destek veren Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu’na çok teşekkür ediyor, kısa süre içerisinde bitirmeyi hedeflediğimiz Yaşayarak Öğrenme Macera Parkı’nın hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]