MARKA'dan üniversitelerin girişimci projelerine mali destek

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA), 2010-2014 yıllarında bölgede yer alan 6 üniversitenin 43 girişimci projesine 8 milyon liralık mali destek sağladı. 

MARKA Genel Sekreteri Fatih Akbulut, yaptığı yazılı açıklamada, bölgedeki 6 üniversitenin TÜBİTAK tarafından açıklanan "Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi"nde ilk 50\'de yer aldığını, bunun bölge adına sevindirici bir gelişme olduğunu belirtti.

Akbulut, 2010-2014 yılları arasında bölgedeki 6 üniversitenin 43 girişimci projesine 8 milyon 90 bin liralık mali destek sağladıklarını vurgulayarak, bugün itibariyle bu projelerden bazılarının tamamlandığını bazılarının da devam ettiğini ifade etti. 

Devam eden projelerden ikisinin güdümlü proje niteliğinde olduğuna işaret eden Akbulut, şunları kaydetti:

"Kocaeli Üniversitesi\'yle yürütülmekte olan proje kapsamında kalp krizi sırasında kullanılan ve ithal edilen bir kitin bölgemizde üretilmesi ve ticarileştirilmesi hedefleniyor. Sakarya Üniversitesi\'yle yürütülen projesi kapsamında ise Türkiye\'nin ilk \'Bölgesel Ortopedik ve Dental İmplant Tasarım, Üretim ve Test Merkezi\' kurulacak. Toplam bütçe büyüklüğü 4,76 milyon lira olan bu iki projeye ajans olarak yaklaşık 3,58 milyon lira karşılıksız destek vereceğiz." 

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]