Makine imalatçıları, cari açığı ihracatla azaltacak

Makine ve Aksamları İhracatçıları Birliği Başkan Yardımcısı Serol Akarcan, makine sektöründeki 47 milyar dolarlık cari açığın  25 milyar dolarını ihracatla karşılayabileceklerini söyledi.

Sakarya Makine İmalatçıları Birliğinin (SAMİB) Sakarya Ticaret ve Sanayi Odasında (SATSO) düzenlenen genel kurulunda konuşan Akarcan, makine sanayisinin son 3 yılda enerjiden sonra en fazla cari açık veren sektör olduğunu belirterek, 3 yılda 47 milyar dolar cari açık verdiğini anlattı.

Makine sektörü büyüyemediği takdirde Türkiye\'nin de büyüyemeyeceğini savunan Akarcan, "Biz makineciler olarak üretiyoruz ve görevimizi yapıyoruz. Ne zorluklarla imalat yaptığımızı bizden başka kimse bilmiyor. Daha kat edecek çok yolumuz var. Biraz daha destek verilirse daha yüksek teknolojide üretim yapar ve ülkenin kalkınmasına daha çok katkı sağlayabiliriz" şeklinde konuştu.

Akarcan, 200\'den fazla ülkeye ihracat yaptıklarına dikkati çekerek, "Makine sektöründeki 47 milyar dolarlık cari açığın 25 milyar dolarını ihracat yaparak karşılayabiliriz. Türkiye\'nin bize ihtiyacı var. Türkiye\'nin kurtulma umudu biziz” diye konuştu.

SATSO Başkanı Kösemusul

SATSO Başkanı Mahmut Kösemusul ise SAMİB\'in çalışmalarıyla diğer sektörlere de örnek olduğunu vurgulayarak, “Sakarya, ihracat fazlası veren bir il. Bunda makine sektörünün de önemli payı var. SAMİB ile daha çok projeleri birlikte göğüsleyeceğiz. Bu sektörde emeği olan herkesi kutluyorum” ifadesini kullandı.

Cumhuriyetin 100. yılı için Türkiye\'nin ciddi hedefler koyduğunu anımsatan Kösemusul, "Biz de bu hedefler doğrultusunda yoğun çalışma içindeyiz. Sakarya, cari açığa panzehir olan bir il. SAMİB\'in daha çok ihracat yapan, daha çok Ar-Ge ve teknoloji üreten birlik haline gelip, ülkemize ve ilimize, dünyaya faydası olacağını düşünüyorum" değerlendirmesinde bulundu.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]