Makedonya Maliye Bakan Yardımcısı, Sakarya'da!

Makedonya Maliye Bakan Yardımcısı Nedim Ramizi, TÜVASAŞ Genel Müdürü İbrahim Ertiryaki’yi ziyaret etti.

Görüşmede Ramizi, “Tarihi ve kültürel ortaklığa sahip iki ülke olan Makedonya ile Türkiye demiryolu araçları üretimi sektöründe faaliyet gösteren TÜVASAŞ’ ın ortak işbirliği içine girmesi bizleri ayrıca gayretlendirecektir. Şehrimizde pek çok sayıda ordan göç eden ve hala daha orda akrabaları olan pek çok kişi var. Hali hazırda iyi ilişkilerde olduğumuz ülke ile ekonomik ilişkide de ivme sağlayacak bir role sahip olmak önemlidir kanaatine sahibim.”
 
“TÜVASAŞ’ın Adapazarı’nda faaliyet göstermesi benim için ayrı bir öneme sahiptir; Adapazarı benim pek çok akrabalarımın bulunduğu bir şehir. Türkiye ile Makedonya arasında kurulacak ticari ilişkiler, tarihsel ortaklığımızı daha da pekiştirme imkânı sağlayacaktır diye düşünüyorum. Türkiye’den Adriyatik’e kadar uzanan demiryolu hattı çalışması olan ve‘ 8. Koridor Projesi’ olarak isimlendirilen çalışmalar kapsamında araçların temininde TÜVASAŞ ile çalışmak güzel olacaktır.” dedi.

Genel Müdür İbrahim Ertiryaki tarafından kendisine maket hediye edilen Nedim Ramizi, önümüzdeki günlerde resmi davet ile Makedonya’da TÜVASAŞ yetkililerini ağırlamak istediklerini ifade etti.

Ertiryaki, “Önümüzdeki günlerde başlayacak görüşmelerin iki taraf için de olumlu katkı sağlayacak şekilde neticelenmesini temenni ederim.” dedi.

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]