Makedon Öğrencilerin Başkan Duran Ziyareti

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Mehmet Nuri İlköğretim Okulu'nun daveti üzerine Makedonya'nın Jupa ilçesinden Adapazarı'na gelen ilköğretim öğrencileri Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Duran'ı ziyaret etti.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Duran
'la Atatürk Parkında buluşan öğrenciler daha sonra Sakarya Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili İrfan Sezer'i ziyaret etti. "Sizleri Sakarya'da ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz" diyen Başkan Aziz Duran, “Ulusal egemenlik ve çocuk bayramımızı sizlerle birlikte kutlamaktan büyük mutluluk duyduk. Barışın güvencesi çocuklarımızdır, yani sizlersiniz. Hepinizi derslerinizde başarılar diliyorum” dedi.

Türkiye'de ve Sakarya'da olmaktan dolayı büyük sevinç yaşadıklarını belirten Jupa ilçesi Kocacık Köyü Necati Zekeriya İlköğretim Okulu Müdürü Abdül Recep ise, “Makedonya'da yaşayan Türkler olarak Türkiye'ye olan özlemimiz çok büyük. Bugün burada bulunmaktan dolayı çok sevinçliyiz. Sakarya'yı gezme imkanı bulduk. Gerçekten çok güzel ve gelişmiş bir şehir. İnşallah ileride bir kez daha ziyaret etme imkanı buluruz” diye konuştu.

Öğrenciler daha sonra Büyükşehir Belediyesi'ne geçerek, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili İrfan Sezer'i makamında ziyaret etti. Öğrencilerle tek tek ilgilenen İrfan Sezer, okul idarecilerine plaket, öğrencilere nazar boncuğu hediye etti.
16 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]