Makedon Öğrenciler Gözyaşları Arasında Uğurlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Serdivan Mehmet Zorlu İlköğretim Okulu’nun davetlisi olarak Sakarya’ya gelen Makedonya-Üsküp Kültür Müdürlüğü Halk Oyunları Ekibi bir haftalık ziyaretin ardından güzel anılarla ülkelerine döndü.

Mehmet Zorlu İlköğretim Okulu tarafından kardeş öğrencilerin evlerinde misafir edilen Makedonya-Üsküp Halk Oyunları Ekibi; Sakarya Üniversitesi, Serdivan Kaymakamlığı ve Serdivan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nü ziyaret etti. Yerel bir televizyonda programa da katılan konuk öğrenciler 23 Nisan Günü Mehmet Zorlu İlköğretim Okulu Salonu’nda düzenlenen bayram kutlamalarına katılarak yaptıkları gösterilerle büyük takdir topladılar.

Sakarya’da kaldıkları bir hafta boyunca çeşitli etkinliklere katılan Makedonya ekibi Serdivan Belediye Başkanlığı’na gerçekleştirdikleri ziyaretin ardından Serdivan Belediye Çay Bahçesi’nde belde halkına halk oyunları gösterisi sundu. Büyük beğeni toplayan gösteride Makedon ekibe sevgi gösterisinde bulunan Serdivanlı vatandaşlar gelecek yıl aynı ekibi tekrar beldelerine davet ettiler.

Sakarya’daki son gecelerinde Makedon ekibine ziyaretleri nedeniyle çeşitli hediyeler verildi. Grubun sorumlusu olan Bogica Stefanovska Romanova’ya, Jordan Samarxiski’ye ve diğer sorumlulara Türk Bayrağı rozeti takıldı.

Evlerinde misafir oldukları ailelerle güzel günler geçiren Makedon öğrencilerle Mehmet Zorlu İlköğretim Okulu öğrencileri arasında kurulan dostluklar veda gününde duygulu anların yaşanmasına neden oldu. Öğrenciler birbirlerine veda ederken gözyaşlarını tutamadılar. Misafir öğrenciler ve Makedonya-Üsküp Kültür Müdürlüğü yetkilileri dostluklarının devamı için Türk öğrencileri ve öğretmenlerini Makedonya-Üsküp’e davet ettiler.

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]