Mahkeme tazminata hükmetti

Sakarya 4. Asliye Hukuk Mahkemesi, Hürriyet Gazetesi yazarı Selahattin Duman’ın köşe yazısında, şehit ailelerini “para düşkünü” ve “para için çocuklarını feda edebilen kişiler” olarak belirttiği gerekçesiyle tazimata hükmetti.

Şehit dul ve yetimler derneğine bağışlanacak

Hürriyet Gazetesi yazarı Selahattin Duman’ın 27 Eylül 2015 tarihli köşe yazısında şehit ailelerini “para düşkünü” ve “para için çocuklarını feda edebilen kişiler” olarak gösterdiği iddiasıyla Sakarya Barosu Başkanı Av. Zafer Kazan şehit babası ve Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Sakarya Şubesi İkinci Başkanı Hayrettin Kaplan adına tazminat talebi ile mahkemeye başvurmuştu.

Sakarya 4.Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen dava sonunda mahkeme davacı şehit babasına tazminat ödenmesine karar verdi. Başkan Kazan yaptığı açıklamada, dava dilekçesinde belirtildiği üzere hükmedilen tazminatın Sakarya Şehit Aileleri Derneğine bağışlanacağını ifade etti.

Şehit ailelerimizin yanındayız


Sakarya Barosu Başkanı Av. Zafer Kazan, Sakarya 4. Asliye Hukuk Mahkemesinde görülen davanın kabul edildiğini belirterek : “Şehit ailelerimizin rencide edilmesi kabul edilemez. Onları üzecek, yaralayacak söz ve davranışlardan herkesin kaçınması ve hassasiyet göstermesi gerekir. Sakarya Barosu olarak üstlendiğimiz bu davada mahkemenin verdiği karar memnuniyet vericidir. Gazilerimizin ve Şehit Ailelerimizin her zaman yanında olacağız.” dedi.

7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]