Mahalleli sokak iftarı yaptı

Akyazı ilçesi Ömercikler Mahalle sakinleri Cansız sokakta birlikte iftar açtı. Komşular tarafından organize edilen ve geleneksel hale getirilen iftar programında Ramazan ayının kardeşliği pekiştirmesi temenni edildi.

Komşuluk ilişkilerinin azalmaya yüz tuttuğu, komşuluğa dikkat çekmek ve örnek olmak için Cansız sokak sakinleri, iftar yemekleri düzenleyerek sıcak ilişkiler kurmaları istendi. İftar sofrasında bir araya gelen komşular orucunu birlikte açmanın mutluluğunu yaşadı.

Sıcak ve samimi ortamda gerçekleştirilen iftar yemeğinde, ‘Kıyâmet günü üç şeyden hesap yoktur: Birincisi, sahurda yenen yemekten, ikincisi iftarda yenen yemekten, üçüncüsü dostlarla yenen yemekten ’hadisini hatırlatan mahalle sakini emekli öğretmen Mustafa Kanmaz ”Tüm Türkiye\'de olduğu gibi güzel Akyazı ilçemizde de Ramazan ayı dolayısıyla kardeşlik, dayanışma ve yardımlaşmaların en doruğa ulaştığı ay oluyor. Sizlerle, birlik ve beraberliğimize vesile olan, Ramazan\'ın bereketiyle iftar programıyla tanışmak, kaynaşmak için bir araya geldik. Nice güzel Ramazan günlerinde bir arada olmak dileğiyle, teşekkür ederiz" dedi.

Hz. Ali(r.a.) buyurur ki: Âhiret kardeşlerimin önüne, bir fitre miktarı yemek koymayı, bir köle âzad etmekten çok severim; sözünü dikkat çeken komşu Musa Aydın da, “Çünkü biliyoruz ki sevgi paylaştıkça büyür. Öyleyse bizde el ele, gönül gönüle birbirimizi candan kucaklayalım. İradelerimizin hakkını verme azmiyle içimizdeki kin, nefret, ihtiras, cehalet ve kabalık gibi kötü hisleri söküp atalım." ifadelerini kullandı.

Aynı sofrada oruç açmanın mutluluğunu yaşayan büyükler kadar çocuklarda güzel bir Ramazan akşamı yaşadı. Program duanın ardından güzel dileklerle sona erdi.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]