MAFEB kongresi, Fatih Üniversitesi'nde gerçekleştirildi

Felsefe öğrencilerinin katılımıyla düzenlenen Marmara Felsefe Birliği (MAFEB) kongresinin ikincisi bu yıl Fatih Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.

Bu yıl ikincisi düzenlenen MAFEB kongresinde, “Yaşayan Felsefe” temasıyla, “Felsefe ve Siyaset”, “Hayat ve Estetik”, “Felsefe ve Ahlak”, “Felsefe ve Dil”, “Medya ve Felsefe”, “Felsefe ve İnanç”, “Sıkıntı” ve “Bilgi ve Enformasyon” konuları masaya yatırıldı. Fatih Üniversitesi’nde düzenlenen kongreye Sakarya Üniversitesi Felsefe Topluluğu öğrencileri Resul Bal, “Antik Yunan’da Polis”, Ahmet Altundal, “Bir Yaşam İhlali Olarak Kürtaj Hakkı”, Büşra Mercan, “Felsefe ve Tasavvufta İnanç” ve İdris Malo, “Bana Göre İnanç, Bana Göre Felsefe” konularında bildirilerini sundu.

Sakarya Üniversitesi, Kırklareli Üniversitesi, Uludağ Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Mimar Sinan Üniversitesi, 29 Mayıs Üniversitesi, Maltepe Üniversitesi Felsefe Bölümü öğrencilerinin katılımıyla düzenlenen kongre, verimli felsefe tartışmalarına sahne oldu. Kongre sonunda yapılan oylama sonucunda MAFEB kongrelerinin üçüncüsünün, Sakarya Üniversitesi’nde düzenlenmesi kararı alındı.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]