Madde bağımlıları esnafı canından bezdirdi

Adapazarı İlçesinde Orta Garaj olarak bilinen yerde faaliyette bulunan 2’inci el eşya satıcıları toplumda tinerci olarak bilinen madde bağımlılarından şikayetçi.

Akşam saatlerinde dükkanların dışında kalan 2’inci el eşyalşarın üzerinde sabahlayan ve çevreye rahatsızlık veren tinerciler için esnaf geçici değil kalıcı çözüm bulunmasını istiyor.

Tiner çekerek çevreyi rahatsız ediyorlar

Adapazarı İlçesi Yamanlar Sokağı adeta tinercilerin yuvası haline geldi. Akşam saatlerinde işyerini kapayan 2’inci el eşya satıcılarının eşyalarının üzerinde tiner çekerek çevreye rahatsızlık veren şahıslardan hem esnaf hem de akşamları sokağı kullanmak zorunda kalan vatandaşlar şikayetçi.

Polis uzaklaştırıyor, onlar yeniden geliyor

Genellikle eskici ve ikinci el eşya dükkanlarının bulunduğu Yamanlar Sokak’ta dükkanlar kapatıldıktan sonra dükkan önlerinde kalan ve üstleri örtülen 2’inci el eşyaların üzerinde sabahlayan tinerciler zaman zaman polis tarafından bölgeden uzaklaştırılsa da madde bağımlıları yine aynı bölgeye gelerek rahatsızlık vermeye devam ediyorlar.

"Her gece işçime nöbet tutturuyorum"

Esnafın ve çevre sakinlerinin oldukça rahatsız olduğu bu durum karşısında sokakta 2’inci el eşya satışı yapan esnaf Cemal M., “Bir hafta öncesine kadar buralar olduğu gibi tinerci batağıydı. Bu durumdan işletme sahibi olarak bende çok rahatsızdım. Onlara, bir ev bulun eşyalar benden diye bir teklif sundum ve bu şekilde tatlı dille uzaklaştırdım. Her gece bir işçime nöbet tutturuyorum, arada bende duruyorum yine de tedbirimizi alıyoruz” şeklinde konuştu.
Bazı esnaflar ise, “Tinerciler hep buralarda bizim için tehlike saçıyorlar. Binalarımızın içini mahvediyorlar, en ufak bir uyarıda saldırıyorlar. Polis geliyor müdahale ediyor ama bir süre sonra tekrar geliyorlar. Geçici değil kalıcı bir çözüm istiyoruz” dedi.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]