Maceraperest Hazine Avcıları, Suçüstü Yakalandı

Sakarya'nın Karasu ilçesinde kanal kazmak bahanesiyle iş makinasıyla define aradığı ileri sürülen 6 kişi jandarma tarafından suçüstü yakalandı.

Karasu İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler, Yassıgeçit Köyü Ayı Deresi mevkisinde define bulmak için izinsiz kazı yapan 6 kişiyi yakaladı. Hendek ilçesinden gelen Y.Ç. (46), A.B. (45), T.Ç. (51) ile Karasu Limandere beldesinde yaşayan R.E., (36), S.S. (51) ve M.Ş.(46), kanal kazmak bahanesiyle kiraladıkları iş makinasını define aramak üzere Ayı Deresi mevkisine götürdü. Jandarma ekipleri izinsiz kazı yapan 6 kişiyi suçüstü yakaladı. Jandarma iş makinası ile bir traktöre el koydu. Zanlılar jandarmadaki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

Bölgede Hazine mi Saklı?

Öte yandan Yasıgeçit Ayı Deresi mevkisi zengin Rumların yaşadığı kapalı çarşı ile kuyumcuların bulunduğu yer olarak biliniyor. Rivayete göre, Sakarya Bölgesi Rum Başpiskoposunun hazinesinin bu bölgede saklı olduğuna inanılıyor. Belirtilen bölgede her yıl 40 ile 50 kişi kaçak kazı yaparken yakalanıyor.

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]