Macera Park'ta çalışmalar başladı

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Marmara Bölgesi’nde bir ilki gerçekleştiriyor.

Yenikent Şehir Ormanı’nda ‘Yaşayarak Öğrenme Macera Parkı’ inşa ediyor. Devam eden çalışmalar hakkında bilgi veren Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, “Müzik, güzel sanatlar, fotoğrafçılık, el sanatları ve sağlık kursu gibi ara eğitimlerin de verileceği yeni eğitim kompleksimizin inşaatına başladık. İnşallah kısa süre içerisinde çalışmalarımızı tamamlayacağız” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi sosyal belediyecilikte örnek projeleri hayata geçirmeye devam ediyor, 12-18 yaş grubundaki çocukların spor aktivitelerini yerine getirebileceği yeni bir eğitim kompleksi inşa ediyor. Yenikent Şehir Ormanı’nda devam eden Yaşayarak Öğrenme Macera Parkı’nda çalışmalar başladı. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, “Büyükşehir Belediyesi olarak çocuklarımızın özgüven, birliktelik, kardeşlik, liderlik, saygı ve paylaşım gibi duygularını güçlendiren önemli hizmetleri hayata geçirmeye devam ediyoruz. Bu kapsamda Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’nın da desteğiyle ‘Yaşayarak Öğrenme Macera Parkı’ projesinde çalışmalara başladık” diye konuştu.

12-18 yaş aralığındaki çocuklara özel

Açıklamalarının devamında proje ile ilgili bilgiler de veren Yüce, “Proje kapsamında 12-18 yaş aralığındaki çocuklarımız ana eğitimde yer alacak olan güven duvarı, tırmanma kulesi, ağaç yolu, çoklu yürüme parkuru, dev merdiven ve ağaç basamak gibi ekipmanlar ile kendilerine olan güvenlerini ve sosyal ilişkilerindeki motivasyonlarını arttırıcı eğitimler, uzman eğitmenler tarafından verilecek” şeklinde konuştu.

Merkez içerisinde sanatsal faaliyetler ile ilgili kursların da verileceğini belirten Yüce, “Müzik, güzel sanatlar, fotoğrafçılık, el sanatları ve sağlık kursu gibi ara eğitimlerin de verileceği yeni eğitim kompleksimizin ihalesini tamamlayarak, inşaat çalışmalarına başladık. Çocuklarımızın kişisel gelişimlerini olumlu etkileyecek 30 farklı oyun ve aktivitenin yer alacağı merkezimiz, tüm gençlerimize yönelik birleştirici bir işlevi yerine getirecek. Ekiplerimiz tüm hızıyla çalışmalarına devam ediyor. İnşallah kısa süre içerisinde ‘Yaşayarak Öğrenme Merkezi’mizdeki çalışmalarımızı tamamlayarak, Marmara Bölgesi’nde bir ilki daha hayata geçirmiş olacağız. Bu konuda bizlere büyük destek veren Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu’na teşekkür ediyorum” dedi.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]