Maaşlarını alamayan işçiler, okulu ateşe verdi!

Sakarya’da, parasını alamadığını iddia eden işçiler, iş bırakma eylemini dün Erenler İmam Hatip Ortaokulu binasının çatısına çıkarak devam ettirdi. Yaklaşık 4 saat çatıda duran işçiler, ilk olarak bahçeyi sonra çatıyı ateşe verdi. Çatıdan atılan taşlardan kaçmak isteyen bir polis memuru düşerek yaralandı.

Erenler ilçesinde yapımı devam eden bir okul binasında çalışan taşeron firmanın işçileri, yüklenici firmadan paralarını alamadıkları gerekçesiyle iş bırakma eylemi gerçekleştirdi. Gündüz başladıkları iş bırakma eylemine çatıya çıkarak devam eden işçiler, yüklenici firma sahibinin parasını vermedikleri sürece çatıda duracaklarını, akşama kadar gelmediği takdirde okulu ateşe vereceklerini söyledi. Çatıda süren eylem sebebiyle olay yerine çok sayıda polis ve itfaiye ekibi sevk edildi. İstanbul’da bulunan yüklenici firma sahibinin gelmesini isteyen işçiler, okul binasına yaklaşanlara taş ve kiremit fırlattı. Atılan kiremitlerden kaçmak isteyen bir polis memuru yaralandı. Okula kimseyi sokmayan işçiler, daha sonra okul bahçesinde bulunan palet diye tabir edilen tahtaları ateşe verdi. Paralarını almadan çatıdan inmeyeceklerini söyleyen işçiler, istekleri yerine getirilmeyince okul binasının çatısını ateşe verdiler.

Sakarya İl Emniyet Müdürü Osman Babadağı, Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı ve Erenler Kaymakamı Koray Oktay Özten de okula geldi. İşçileri sakinleştirmek için megafonla uyarı yapan polisler de çatıdan gelen taşların hedefi olmaktan son anda kurtuldu.
Sakarya’da, paralarını alamadıkları gerekçesiyle Erenler İmam Hatip Ortaokulu binasının çatısına çıkan işçiler, dün başlattıkları eylemde 20 saati geride bıraktı.

Olay yerinde kontrol amaçlı polis, ambulans ve itfaiye ekipleri bekleyişini sürdürürken, okul bahçesinde bulunan bir araç ve okulun çatı kısmında bulunan kiremitlerin zarar gördüğü görüldü. Dün akşam saatlerinde başladıkları eylemi 20 saattir sürdüren işçiler, okulun çatısı ve bahçesini ateşe vermişlerdi.
Sakarya’da, paralarını alamadıkları gerekçesiyle Pazartesi gününden beri Erenler İmam Hatip Ortaokulu binasının çatısına çıkan işçiler, eylemlerine devam ediyor.

Erenler ilçesinde yapımı devam eden bir okul binasında çalışan taşeron firmanın işçileri, yüklenici firmadan paralarını alamadıkları gerekçesiyle Pazartesi günününden bu yana iş bırakma eylemi gerçekleştiriyor. Yaklaşık 50 saattir okulun çatısında bulunan işçiler okula kimseyi yaklaştırmıyor. Okulun çatısında bulunan kiremitleri yola fırlatan işçiler firma yetkilileriyle anlaşma sağlanmadan eylemi sonlandırmayacaklarını belirtti.

İşçiler eylemlerinde devam ederken, olay yerinde kontrol amaçlı polis, ambulans ve itfaiye ekipleri bekleyişini sürdürüyor.
Erenler ilçesinde paralarını alamadıkları iddiasıyla İmam Hatip Ortaokulu'nun çatısına çıkan işçiler, alacaklarının bir kısmı ödenince 4 günün ardından eylemlerini sonlandırdı.

Edinilen bilgiye göre Sakarya'da 3 aylık ücretleri olan 180 bin TL’yi alamadıkları iddiasıyla Erenler İmam Hatip Ortaokulu'nun çatısına çıkıp eylem başlatan işçilere, müteahhit tarafından Salı günü 50 milyar lira gönderildi. Bu paranın kendilerine yetmediğini ifade eden işçiler, eyleme devam etti. Bugün müteahhit tarafından gönderilen 85 milyar ise işçiler için umut kaynağı oldu. Parayı aldıklarını telefonla öğrenen işçiler, eyleme son vermelerinin ardından Sakarya Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet ekiplerince Dumlupınar Polis Karakolu'na götürüldü. İşçilerin, burada ifadeleri alındıktan sonra savcılığa sevk edilecekleri öğrenildi.

İşçiler Pazartesi günü başlattıkları eylemde okulun bahçesini ve çatısını ateşe vermiş, okul çevresinde bulunan polis ekiplerinin içeriye girmemesi için taş ve kiremit fırlatmıştı.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]