Maaşlarını alamayan cankurtaranlar, iş bıraktı

İki ayda 1500 kişiyi boğulmaktan kurtaran cankurtaran ekipleri, maaşlarının tamamı yatmayınca denize çıkmayıp eylem yaptı. Cankurtaran ekipleri "Paramız yatana kadar eylem yapacağız" dedi.

Sakarya Büyükşehir İtfaiye Daire Başkanlığı\'na bağlı Karasu\'da bulunan 21 cankurtaran ekibi, taşeron firmanın maaşların tamamını yatırmaması nedeniyle iş bırakma eylemi yaptı. 14 Haziran 2014 tarinde göreve başlayan ve iki ay zarfı içinde 1500 kişiden fazla insanı boğulmaktan kurtaran cankurtaran ekipleri, maaşlarının tamamı yatmayınca taşeron firmaya karşı eylem yaptı ve jetskileri denize indirmedi.

Cankurtaran ekipleri, "Bizler çok büyük zorluklar içerisinde burada görev yapıyoruz ve bizim maaşlarımızın tamamını yatırmadılar. Bizler sabah 9\'dan akşam 19\'a kadar sahilde görev yapıyoruz. 2 ayda 1500 kişiyi boğulmaktan kurtardık ama bizlere yapılan haksızlığıda tahammül edemiyoruz. Evlerimizin elektriği bile kesildi. 3 ay gibi kısa bir süre çalışıyoruz. Maaşlarımız yatana kadar biz eyleme devam edeceğiz" dedi.

Toplu halde deniz kenarında eylemlerini sürdüren cankurtaranlar, paraları ödenmediği sürece eylemlerine devam edeceklerini belirtti.

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]