Maaş Kartı Kopyalanan Polis 600 TL Dolandırıldı

Sakarya Emniyet Müdürlüğü'nde görevli bir polisin maaş kartını kopyalayan kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, hesaptan 600 TL çekti. Kartın kopyalanarak paranın çekildiği ATM'de güvenlik kamerası bulunmaması sebebiyle faile ulaşılamayınca, polis N.Ş. mağduriyetinin giderilmesi için banka aleyhine dava açtı.

Sakarya Emniyet Müdürlüğü'nde görev yapan N.Ş., Papuççular Mahallesi'nde bulunan bir bankanın ATM'sinden maaşını alırken, kimliği belirsiz kişi ya da kişiler kurdukları düzenekle maaş kartını kopyaladı. N.Ş'nin maaş kartını kopyalan kişi ya da kişiler, aynı ATM'den 1 hafta arayla toplam 600 TL para çekti. Hesabından para çekilerek dolandırıldığını fark eden N.Ş., cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundu. Yapılan inceleme sonucu ATM cihazında güvenlik kamerası olmadığı için olayın failine ulaşılamadı.

Bankanın ATM cihazında ya da çevresinde kamera ile güvenlik sistemi kurmaması sebebiyle faillerin tespit edilemediğini belirten N.Ş., mağduriyetinin giderilmesi için banka aleyhine Adapazarı Kaymakamlığı Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Başkanlığı'na şikayette bulundu. Banka, İl Tüketici Hakem Heyeti'ne gönderdiği savunmada, kredi ya da banka kartlarının kayıp çalıntı bildiriminden önceki güvenliğinin kart sahibine ait olduğunu kaydetti.

Hakem heyeti, şikayetin teknik ve uzmanlık gerektiren bir konu olması sebebiyle görevsizlik kararı verdi. Bunun üzerine N.Ş., davayı Sakarya Tüketici Mahkemesi'ne taşımaya hazırlanıyor. Tüketiciler Birliği Başkanı Nazım Kaya ise bankaların ATM'lerdeki güvenliği sağlamak zorunda olduğuna dikkat çekti. Bankanın, tüketicinin mağduriyetini gidermek zorunda olduğunu ifade eden Kaya, "Banka kartı verirken 'en güvenli şekilde bankamatiğimi kullanabilirsin' diyor. Bu yüzden banka taahhüdünü yerine getirmek zorunda. Kusur, tüketiciden değil ATM'den kaynaklanıyor." dedi.

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]