LYS sonuçları bugün açıklanıyor

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir, Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonuçlarını düzenlediği basın toplantısıyla açıklıyor.

İşte ÖSYM Başkanı Ali Demir\'in açıklamalarından satır başları:

YGS’de çok kısa sürede sonuçları açıklamıştık. Bugün yine çok kısa sürede sonuçları açıklıyoruz. Adaylara tercih için daha fazla süre tanımak burada amacımız. Daha önceki yıllarda 1 ayda açıklanan LYS sonuçlarını bir haftada açıklamayı hedefledik.
ÖSYM içerisinde bir taraftan sistemleri geliştirirken diğer taraftan da takım ruhu oluşturmaya özen gösterdiğimizi anlatmıştık daha önce.

Bu sonuçları kısa sürede açıklamanın arkasında bu takım ruhu var. Geçen yıl 8 gün, bugün 7 gün gibi  kısa bir sürede LYS’yi açıklayarak bunun kalıcı bir uygulama olacağını göstermek istiyoruz.

Hedefimiz sıfır hata ile LYS sonuçlarını açıklamaktır. Perşembe günü itibariyle okuduk, taradık. O zamandan verilerimizi sürekli kontrolden geçirdik.

YGS sonrası LYS’ye girmeye hak kazanan 1 milyon 632 bin aday vardı. 71 bin 476’sı sınavsız geçişle üniversiteye yerleşmeyi tercih etti. LYS’ler 5 oturum halinde gerçekleştiriliyor. 851 bin 135 aday başvurdu. Bir kısmı sınava girmedi, çok azı da kural ihlali nedeniyle sınavları geçersiz sayıldı. Lys-1’de 681 bin adayın sonuçları değerlendirildi. LYS’lerde 6871 bina kullandık. 95 bin 608 salon demektir bu.

İptal Edilen 2 Soruya Cevap Verenleri Doğru Yaptı Diye Kabul Ettik

2011,2012 ve 2013 yıllarına bakarsak matematik doğru cevap sayılarının değişimi sola yatık ancak hedeflenen normal dağılımdan daha düşük başarıya yatık bir eğri var.

Matematik testinde 2 sorumuzu iptal ettik. İptal edilen sorulara işaretleme yapmış adayları doğru yaptı diye değerlendirdik.
Fizik sorularında da benzer grafik var. Kimyada da 2 sorumuz iptal edildi. Yine benzer grafik kimyada da var.
Biyoloji kısmen birbirine yakın. Türk Dili ve edebiyatı testinde kitlenin daha geniş olması nedeniyle eğriler tamamen normal dağılıma uyan eğriler.

500 Tam Puan Alan Bir Aday Var

500 tam puan alan tüm puan türlerinde bir adayımız var. 480 üstü alanların sayısı 200’ler mertebesinde…

 

Haber Kaynak : Hürriyet

10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]