LÖSDER, Avrupa Kanser Hastaları Birliği'nde

Sakarya'da faaliyet gösteren Sakarya Lösemi ve Kanser Hastaları Sağlık Eğitim Derneği (LÖSDER) Avrupa Kanser Hastaları Birliği'ne üye kabul edildi.

LÖSDER Başkanı Nihal Akar, Sakarya Sivil Toplum Platformu (SASTOB) üyeleriyle düzenlediği basın toplantısında LÖSDER'in faaliyetlerinin Avrupa Kanser Hastaları Birliği'nin dikkatini çektiğini söyledi. Akar, geçen hafta Almanya'nın Münih kentinde yapılan toplantıya Türkiye'den davet edilen 6 dernek arasında LÖSDER'in de bulunduğunu kaydetti.

Lösemi ve kanser hastalarına gösterdikleri maddi ve manevi desteğin toplantıda hayretle karşılandığını ifade eden Akar, "Bir ilde bulunan mütevazı bir derneğin yaptığı çalışmalar çok dikkatlerini çekti. Avrupa Parlamentosu Sağlık Komisyonu Başkanı ve eski Slovakya Başbakanı Alojz Peterle çalışmalarımızdan dolayı bize plâket verdi. Ayrıca İtalya ve Yunanistan'da bulunan federasyonlarla Türkiye'den üyeliği kabul edilen üç dernek tarafından bir komisyon oluşturularak, AB'ye üye ülkelerdeki kanser hastalarının sahip oldukları hakların Türkiye'deki kanser hastalarına sağlanması için ortak çalışmalar yapılması kararı da alındı." dedi.

Başarıda dernek kurucu üyeleri ve yönetim kurulu üyelerinin büyük katkısı olduğunu vurgulayan Nihal Akar, dernek olarak AB'ye girdiklerini dile getirdi. AB ülkelerinde bu tür derneklere yerel yönetimlerin büyük katkı sağladığına dikkat çeken Akar, Türkiye'de azda olsa bunun örneklerinin olduğunu söyledi. Yerel yönetimlerle derneklerin AB ülkelerinde birlikte çalıştıklarını dile getiren Akar, "Aynı birlikteliği biz de buradaki yerel yöneticilerimizle sağlamak, birlikte çalışmak istiyoruz. " diye konuştu.

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]