Lokanta ve dönercilere hijyen eğitimi

Sakarya Lokantacılar Esnaf Odası tarafından üyelerinin hijyen konusunda cezai yaptırımlarla mağduriyet yaşamamaları için 30 Mayıs saat 19.00’da SESOB Konferans Salonu\'nda istişare toplantısı gerçekleştirilecek.

Toplantıya, Sakarya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Erdemir, Sakarya İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Aydın Erdoğan, Sakarya Zabıta Daire Başkanı Yusuf Türkhan ve Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hasan Alişan’ın katılacağı açıklandı.

Son günlerde yayımlanan yönetmelikler ile gıda maddelerinin üretimini ve satışını yapan yerlerin hijyen konusunda eğitim almaları ve aldırmaları zorunluluk haline geldi. Bu zorunluluk çerçevesinde döner satan iş yerlerinde döner satışının paslanmaz havalandırma mekanizmalarının olduğu kapalı yerlerde yapılması gerekiyor.

Birçok lokanta ve döner işletmesi daha çok satış yapabilmek için ürünlerini dışarıya taşıyor. Bu da yoldan kalkan tozun dönere ve diğer gıda ürünlerine bulaşmasına ve insanların çeşitli sağlık sorunları ile karşılaşmasına neden oluyor. Bu işletmelerde çalışanların gerekli koruyucu malzemeleri kullanarak hijyenlerine dikkat etmeleri zorunluluğu da var.

Gerçekleştirilecek olan toplantıda Oda üyesi olan esnaf ve sanatkarların yaşadığı sorunlar paylaşılarak çözüm yolları üretilecek. Önümüzdeki günlerde yapılacak olan denetimlerde üyelerin cezai yaptırımlar ile karşılaşmamaları için kendilerine gerekli bilginin verileceği toplantıda almaları gereken eğitimler de anlatılacak.

Sakarya Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Serdar Gök, “Gıdayla teması olan işletmeler olarak hepimizin sıkıntıları ortak. Bu sıkıntılarımızdan kurtulmak ve daha kaliteli hizmet verebilmek adına bu istişare toplantısının büyük önem taşıdığını belirtmek istiyorum. Hep birlikte hareket ederek bu risk faktörlerini ortadan kaldırabiliriz. Perşembe günü gerçekleştirilecek olan istişare toplantımıza tüm üyelerimizi bekliyoruz” dedi.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]