Lobi Sorunu AKP'nin Gündeminde!

Ak Parti Sakarya İl Başkanı Davut Terzioğlu, ilin önemli sorunlarının çözümü konusunda herkesi üzerine düşen görevi yerine getirmeye çağırdı. Terzioğlu, Sakarya’da lobi oluşturulması konusunun da partinin gündeminde yer aldığını açıkladı.

Düzenlediği basınla kahvaltı toplantısında kentin öne çıkan sorunları üzerine düşüncelerini aktaran Terzioğlu, “Hizmetin kim tarafından geldiği önemli değil. Bu kentte maalesef “başarı benim değilse neden bu başarıya imza atayım” anlayışı hakim. Bu anlayıştan kurtulmak ve kent meselelerinin çözümü konusunda ortak hareket etmeyi öğrenmemiz lazım” şeklinde konuştu.

ANKARA İLE İSTİŞARE İÇİNDE OLACAĞIZ

Toplantıya katılan basın mensuplarının kentin önemli sorunları hakkındaki düşüncelerini tek tek dinleyen ve bu düşüncelere ilişkin yorumlarını da dile getiren Terzioğlu, “Ankara’da Sakarya lobisi oluşturulması yönünde öncelikle Cumhurbaşkanlığı genel sekreteri sayın Mustafa İsen ile irtibat halinde olacağız. Sayın İsen’in Sakaryalı olması bizim için bir şans” dedi.

2015 ve 2030 İÇİN PROJELERİMİZ VAR

Davut Terzioğlu, Ak Parti il teşkilatı olarak 2015 ve 2030 yılları için bazı projeler hazırladıklarını ve bu projeler üzerindeki çalışmaların sürdüğünü söyledi.

400 yataklı hastanenin, temelinin 2007 yılında atılmasına rağmen çeşitli nedenlerle henüz açılamadığına dikkati çeken Terzioğlu, ildeki sağlık problemlerinin çözümü konusunda gerekli hassasiyetin gösterileceğini öne sürdü.

DEPREMLE YAŞAMAYI ÖĞRENMELİYİZ

Sakarya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Matur ile basın mensuplarının “depreme hazırlıklı olmak adına şehirde somut adımlar yeterince yok” şeklindeki eleştirilerini de yanıtlayan Terzioğlu, “Deprem bir doğa afetidir. Depremle yaşamayı öğrenmeliyiz. Teknolojiyi de yeterince kullanmalıyız. Bugüne dek Sakarya’da teknolojiyi iyi kullandığımızı söyleyemeyiz. Depreme hazırlık noktasında kentin ileri gelenlerinin birlikte hareket etmesi gerektiği doğru, ancak sivil toplum örgütleri ve vatandaşlar da bu konuda üzerine düşeni yerine getirmeli” dedi.

MİLLETVEKİLLERİ UYUM İÇİNDE

Ak Parti il başkanı Davut Terzioğlu gazetecilerin “Sakarya milletvekilleri arasında küskünlük var. Aralarındaki sürtüşme kentin sorunlarının çözülmesini engelliyor. Lobi oluşturulamamasında bu küskünlüğün rolü de büyük” şeklindeki eleştirilerine ise şu yanıtı verdi:

“Milletvekillerimiz uyum içindedir. Biri diğeriyle küs değildir. Ayrı ayrı konularda çalışma yaptıkları için birbirlerinden ayrıymış gibi bir durum sergiliyorlar”.

Terzioğlu il kongresi seçimlerine milletvekillerinin müdahale ettiği ve adaylar konusunda da tercih yaptığı yönündeki eleştirilere karşı da “Böyle bir şey olmadı” cümlesini kullanmakla yetindi.

Haber- Hülya Sürücü

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]