Liseli öğrencilerden örnek proje

Sakarya Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencileri, kardeş okul oldukları Diyarbakır’ın Lice ilçesi Kayacık İlköğretim Okulu öğrencilerine kitap defter ve kırtasiye yardımında bulundu.

Adapazarı ilçesinde bulunan Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri, Lice Kayacık İlköğretim Okulu’nun kütüphanesinin yandığını öğrendikten sonra okullarında “Bir kitap da sen koy” projesi başlattı. Aralarında topladıkları ve çeşitli yerlerden buldukları sponsorlar ile kardeş okullarına 500 adet kitap, 250 adet defter ve çeşitli kırtasiye malzemeleri toplayarak kardeş okullarına gönderdiler.

Proje hakkında bilgi veren ve duygularını anlatan Cumhuriyet Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Nedim Taşçı, “Bir öğretmenimiz vasıtasıyla Diyarbakır Lice Kayacık İlköğretim Okulu’nun kütüphanesinin yandığı bilgisi tarafımıza ulaştı. Biz de eğitim gönüllüleri olarak buradaki öğrencilerimize biraz katkı sunmak, fırsat sağlamak vasıtasıyla öğretmen arkadaşlarımız ve öğrencilerimizle birlikte ufak da olsa bir proje başlattık. Öğrencilerimin hepsine teşekkür ediyorum. 500 kitap 250 civarında defter ve kırtasiye malzemelerini temin ettik ve bunları Allah’ın izni ile bugün göndereceğiz” şeklinde konuştu.

Projenin kendilerini çok mutlu ettiğini ifade eden Cumhuriyet Anadolu Lisesi 9-H öğrencisi Merve Dal ise, “Bazı öğretmenlerimiz ve arkadaşlarımızdan duyduğumuza göre bazı okullardaki kütüphanelerde kitap bulunmuyormuş. Biz bu konu hakkında bazı projeler geliştirdik. Kendi aramızda fazla olmasa da bir takım çalışmalar yapıp kitap topladık” ifadelerini kullandı.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]