Liseler, kampüse dönüşüyor

"Eğitim Alanı Projesi" kapsamında pilot il seçilen Arifiye, Serdivan, Erenler ve Adapazarı ilçelerinde sınavla öğrenci alan 17 lise, "Arifiye Eğitim Kampüsü"nde toplanacak.

Sakarya Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı, yaptığı açıklamada, bakanlığın 39 eğitim alanı projesi bulunduğunu belirterek, pilot il seçilen Arifiye ilçesindeki 230 dönümlük alanda eğitim yerleşkesi yapılmasının planlandığını söyledi.

Yerleşkenin planlandığı arsanın imar çalışmaları ve proje işlerinin tamamlandığını anlatan Sandıkçı, ihaleye hazırlık çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.

Sandıkçı, projeyle merkez ilçelerdeki temel eğitimde derslik başına düşen öğrenci sayısını düşürmeyi amaçladıklarını dile getirerek, şöyle konuştu:

"Sakarya genelinde derslik başına düşen öğrenci sayısını azaltmaya çalışıyoruz. Adapazarı, Serdivan, Arfiye ve Erenler ilçelerinde derslik başına 39 öğrenci düşüyor. Arifiye Eğitim Kampüsü\'nde, derslik başına düşen kişi sayısı 24 olacak ve 10 bin öğrenci eğitim-öğretim görebilecek. Şu anda 30 öğrenci için 49 metrekarelik sınıflarımız var. Bu projeyle sınıf mevcutları 24 olmasına rağmen derslikler 60 metrekare olacak. Dolayısıyla sınıflarımız öğrencilerimizin değişik etkinlikler yapmasına imkan verecek şekilde düşünülüyor. Diğer destekleyici alanlar da çok iyi planlandı. Mesela kampüste 10 bin öğrencinin ihtiyaçlarını karşılaması düşünülen bin 500 metrekarelik kütüphane yapılacak.”

667 öğretmen ve 111 personel görev yapacak

Projede kültürel, sosyal alanlar, kafeteryalar, pansiyonlar ve 417 derslik olacağını ifade eden Sandıkçı, ”Arifiye Eğitim Kampüsü tamamlandıktan sonra merkez ilçelerde sınavla öğrenci alan 17 Anadolu lisemizi bu alana toplayacağız. Ayrıca yine bu kampüste iletişim meslek ve spor lisesi açmayı planlıyoruz. Bu okullardan boşalacak yerlere de ihtiyaç duyulan ilkokul, ortaokul ve meslek liselerimizi taşıyacağız” şeklinde konuştu.

Sandıkçı, yerleşkede 667 öğretmen ve 111 personelin görev yapacağını aktararak, projeyle eğitim köyü ve mahallesi oluşturmayı amaçladıklarını vurguladı.

Okul inşaatı için arazi bulmakta güçlük çektiklerini, Sakarya\'da arsa fiyatlarının yüksek olduğunu ve kamulaştırmanın uzun zaman aldığına işaret eden Sandıkçı, bu çerçevede eğitim kampüsünün ekonomik proje olduğunu vurguladı.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]