Liseler Arası Matematik Yarışması 17 İlde Yapılacak

OYAK Çimento Grubu Şirketleri'nin 5 yıl önce başladığı Liselerarası Matematik Yarışması, bu yıl diğer OYAK Şirketleri'nin katılımı ile 17 ilde yapılacak. Yarışmada önce il birincileri belirlenecek, daha sonra final sınavı yapılacak.

Yarışma bu yıl Adana, Balıkesir, Batman, Bolu, Düzce, Hatay, Kahramanmaraş, Kırıkkale, Manisa, Mardin, Ordu, Rize, Sakarya, Sivas, Şanlıurfa, Tekirdağ ve Zonguldak illerinde düzenlenecek. Yarışmaya Adana Çimento, Bolu Çimento, Ünye Çimento, Mardin Çimento, OYAK Beton, Renault MAIS, Erdemir, İsdemir, Ermaden, Erbor, Hektaş ve Tukaş destek verecek.

Bolu Çimento Genel Müdürü Kemal Doğansel, Sakarya Milli Eğitim Müdür yardımcısı Hamdi Ünal ile birlikte Tuna Tan Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, son 5 yılda 1472 okulda 5 bin 912 katıldığı yarışmanın 15 Kasım Cumartesi günü 17 ilde aynı anda yapılacağını söyledi. İl birincilerinin belirleneceği 1. kademe sınavına bu yıl 483 okuldan 1932 öğrencinin katılacağını ifade eden Doğansel, yarışmaya katılan tüm öğrencilere satranç takımı, yarışmaya katılan tüm okullara ise 1.500 YTL nakdi yardım verileceğini kaydetti.

Doğansel, il birincisi olan okulun öğrenci, öğretmen ve okul müdürlerine 1'er Cumhuriyet altını, İl birincisi olan okulun öğrenci, öğretmen ve okul müdürlerine plaket, final sınavına kazanan şampiyon okulun öğrenci, öğretmen ve okul müdürlerini 1.000 YTL değerinde 1 kese altınla ödüllendirileceğini dile getirdi. Yarışma sonucunda şampiyon okula 15 bin YTL değerinde karma laboratuar kurulacağını ve şampiyon öğrencilerin ailelerine de 1.000 YTL değerinde hediye çeki verileceğini dile getiren Doğansel, bu yarışmadaki amaçlarının insanlığın ortak düşünme ve evrensel dil olan matematiği sevdirmek ve teşvik etmek olduğunu vurguladı.

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]