Limandere Kooperatif Binası Hizmete Açıldı

Sakarya'nın Karasu İlçesi Limandere Beldesi'nde faaliyet gösteren SS Limandere Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'nin yeni hizmet binası Vali Hüseyin Atak ve AK Parti Milletvekili Hasan Ali Çelik'in de katıldığı törenle hizmete girdi.

Belde halkının büyük ilgi gösterdiği törende ayrıca, İl Tarım Müdürü Abdurahman Çakar, Karasu Kaymakam İlker Gündüzöz, Limandere Belediye Başkanı Suriri Erbay, SS Limandere Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanı Sedat Sipahioğlu'da hazır bulundu. Vali Atak ve Milletvekili Hasan Ali Çelik'in açılış kurdelesini kestikten sonra kooperatif düğün salonundaki programa geçildi. Burada ilk konuşmayı yapan Kooperatif Başkanı Sedat Sipahioğlu, 2007 Temmuz ayında temelini attıkları kooperatif binasını hizmete sokmalarından dolayı gururlu ve mutlu olduklarını belirterek, "Binamız yaklaşık 750 bin YTL'ye mal oldu. Desteklerinden dolayı ortaklarımıza teşekkür ediyorum. Bu bina başlangıçtır. Üyelerimizin ekonomik durumunu yükseltmek için çalışıyoruz" dedi.

İl Tarım Müdürü Abdurahman Çakar da, Limandere'de 100 aileye süt yetiştiriciliği için 2 şer adet inek verdiklerini belirterek, damızlık hayvan üreticiliği projelerinin devam edeceğini söyledi. Dünyada ve Türkiye'de gıda ihtiyacının arttığını ifade eden Çakar, "İnsan nüfusu artıyor, ancak tarım alanları daralıyor. Biz Türkiye'nin gıda ihtiyacını karşılamak için gerekli tedbirleri alıyoruz. Bunun için atandan öğrendiğimiz usullerle, tarım ve hayvancılığı bırakmamız gerekiyor. Bilim ve verimliliğe dayalı üretim yapmalıyız. Ayrıca işletme büyüklüklerini artırmalıyız. Arazilerin parçalanmasını engellemeliyiz, toprak toplulaştırma yapmalıyız. Bitki ve hayvan ıslahına önem vermeliyiz" diye konuştu. Çakır ayrıca, süt toplama sisteminin daha düzenli yapılması gerektiğini kaydetti.

Karasu Kaymakamı İlker Gündüzöz ise devletin verdiği kredi desteğiyle Limandere Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'nin modern bir binaya kavuştuğunu ifade etti. Kooperatif binasının tüm Limandere halkına hayırlı olmasını dileyen Milletvekili Hasan Ali Çelik, "Birlik ve beraberlikle böyle bir binanın yapılması beni gururlandırdı. Sakarya'da tarımsal kooperatiflere devlet büyük destek veriyor. Burası daha güzel işlerin yapılacağının işareti. İlimizde süt üretimi düşük. Pamukova'da ki süt fabrikası başka illerden süt alıyor. Bundan dolayı bölge halkının süt üretim kapasitesini artırmalıyız" dedi. Çelik, gittiği kahvelerde süt bulunmadığını ifade ederek, süt tüketimin yaygınlaşması gerektiğini söyledi.
Vali Hüseyin Atak ise "Buranın yapımında emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Dar gelirli vatandaşlarımız için geliştirdiğimiz süt sığırcılığı projesini 24 kooperatifimizde uyguluyoruz. İnsanlarımızın doğdu yerde doymasını, gelir seviyesini yükselmeyi amaçlıyoruz. İlimizde diğer illere göre tarımsal kooperatiflere devletin desteği fazla. Bu binanın diğer kooperatiflere de örnek olmasını diliyorum" dedi. Vali Atak, Sakarya'da yılda 210 bin süt üretildiğini ancak ilde bulunan fabrikaların 700 bin ton süt üretim kapasitesine sahip oluğunu vurgulayarak, bundan dolayı çok çalışılması gerektiğini söyledi.
15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]