Levent Bülbül'den hükümete ağır eleştiriler

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Sakarya İl Başkanı Av. Levent Bülbül parti binasında bir basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda konuşan Bülbül, MHP’nin yapacağı dokuz açık hava toplantısının ilki olan Bursa Kurtuluş Mitingi hakkında konuşurken aynı zamanda çözüm süreci hakkında iktidara ağır eleştirilerde bulundu. Bülbül Sakarya’yı da yakından ilgilendiren Büyükşehir Yasası’na da değindi.

İkinci miting İzmir\'de

MHP Genel Merkezi tarafından düzenlenen 9 açık hava toplantılarından ilki olan Bursa’daki miting hakkında konuşan Bülbül, “Bu mitingin arkasından gelen tepkiler ile büyük yankılar uyandırdığını anlamış bulunmaktayız. Bu miting sadece MHP’nin ortaya koyduğu tavır açısından değil Türk milletinin bugün Türkiye’de yaşanan gelişmelere karşı duruşudur. Bu açık hava toplantılarının ikincisi 20 Nisan’da İzmir’de Bayrak Mitingi altında gerçekleşecektir ve bu mitinge parti ayrımı yapmaksızın bütün vatandaşlarımızı davet ediyorum” dedi.

"Kim gidip PKK’ya hakkınızı helal edin diye soracak?"


Çözüm süreci hakkında konuşan Bülbül, “Adamlar helalleşeceğiz diyorlar. Bu helalleşme nasıl olacak? Bizim kültürümüzdeki helalleşmede biri çıkar hakkını helal et kardeşim, öbürüde çıkar der ki sen de bana hakkını helal et. Şimdi soruyorum AKP Sakarya’da kime gidip de hakkınızı helal edin, PKK’ya hakkınızı helal edin diye soracak? İşin öbür tarafına gelelim. Hadi Türkiye’de herkesten helallik aldıklarını kabul edelim. Karşı tarafa gidecekler diyecekler ki siz de hakkınızı helal edin. Hangi hak? Ne hakkı? Tüyü bitmemiş çocuklarımızın kundaktaki bebelerimizin hakkı mı? Şehit olan gazi olan evlatlarımızın hakkı mı?” şeklinde konuşarak iktidara yüklendi.

Büyükşehir Belediye Yasası

Büyükşehir Belediye Yasası’nın sessiz sedasız meclisten geçirildiğini kaydeden Bülbül, “Büyükşehir Belediye Yasası, vatandaşlarımızla paylaşılmadan getirecekleri ve götürecekleri zararlarının faydalarının ne olacağı tartışılmadan geçmiş bulunmaktadır” dedi.

Yasa içinde yer alan köylerin durumu hakkında konuşan Bülbül, “Bu köyler mahalle olduğu zaman, bu uygulama başladığında imar kanununun 18’inci maddesi gereğince bu insanların kendi mülklerinden, arsalarından, tarlalarından yüzde 40’a kadar bedelsiz bu yerlerin ellerinden alınacağını biliyorlar mı?” dedi.

Bülbül konuşmasının sonunda her Çarşamba basın toplantısı düzenleyeceklerini belirterek Sakarya ve ülke gündemine dair açıklamalarda bulunacaklarını sözlerine ekledi.

11 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]