LDP Genel Başkanı Cem Toker'den İsrail'e Tepki

Liberal Demokrat Parti (LDP) Genel Başkanı Cem Toker, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılara tepki göstererek, "İsrail isteseydi bir gecede 10 Hamas binasını yerlebir eder bir sivilin dahi burnu kanamazdı" dedi.

Partisinin Sakarya İl Teşkilatı'nın açılışına katılan Toker, yerel seçimlerde aday belirleme çalışmalarının sürdüğünü söyledi. Toker, internetten gelen adaylık başvurularını değerlendirdiklerini belirterek ''Adaylarımızı belirleyeceğiz. Başvurular geliyor. Arkadaşlarımızla görüşüyoruz. Her yerde aday çıkarabilecek miyiz bilmiyoruz. Yerel seçimlerde aday çıkarmayacağımız il ve ilçelerde bazı partilerle güç birliği yapabiliriz. İl ve ilçeler bazında diğer partiler hangi adayları çıkarıyor? Burada bizim adaylarımız var mı? Bunların hepsini ölçüp biçeceğiz. Daha bunun için bir aya yakın bir zaman var. İnternetten aday başvuruları alıyor, inceliyoruz. İlla aday çıkaracağız diye de aday çıkarmayacağız. Sakarya'dan sanıyorum ki bir aday çıkaracağız'' dedi.

Gazze'ye yaptığı saldırılar nedeniyle İsrail'e tepki gösteren Toker, sözlerini şöyle sürdürdü: ''İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılar konusunda Başbakan Erdoğan'ın söylemleri ile eylemleri birbirini tutmadı. Stratejik politikalar geliştiremediğimiz için böyle oluyor. Savunma ihaleleri konusunda İsrail'e göbekten bağlıyız. İnsanlıktan nebze kadar pay aldıysak İsrail'in yaptığını tasvip etmemize imkan yok."

İsrail'in en sert şekilde eleştirilmesi gerektiğini anlatan Toker, şunları söyledi: "İsrail'in bir şey yapma hakkı her şeyi yapma hakkını vermez. 'Hamas terör örgütü' diyorsan Gazze'de 350 çocuğun öldürülmesini haklı gösteremezsin. İsrail isteseydi bir gecede 10 Hamas binasını yerlebir eder bir sivilin dahi burnu kanamazdı. Hükümet eleştirilerinde samimiyse ne için TBMM'den bir tane bile kınama kararı çıkmıyor?''

NİYE HEP VATANDAŞ KEMER SIKIYOR

Dünyayı etkileyen ekonomik krizi değerlendiren Toker, kriz ortamında insanların para harcamaktan çekindiğini söyledi. Bu durumda da devletin gelirinin düştüğünü anlatan Toker, sözlerine şöyle devam etti: "Devletin geliri düşeceğine göre israfı ve harcamaları kısması lazım. Bazı kurumlar Ankara'da bir arada çalışsın. Vergi ve harçlara yüzde 12 zam yapıldı, kriz dinlenmedi. Memurların maaşına zam yapıldı ama esnaf kan ağlıyor, iş adamları zorda. İş adamları iş yerlerindeki her üç lambadan ikisini kapatarak ekonomi yapıyor ama devletin umurunda değil. TBMM'ye ait üç yaşındaki 60 araç yenileniyor. Fransa'da kriz nedeniyle Eyfel Kulesi'ni dahi kararttılar. Bizim hükümetin aldığı örnek bir tasarruf tedbiri gösterin. Niye hep vatandaş kemer sıksın? Ben buna itiraz ediyorum. İktidara geldiğimizde vergileri düşürdükten sonra devleti tasarrufa yönelteceğiz."
15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]