Larva ile mücadele tüm hızıyla sürüyor

Erenler Belediyesi tarafından yaz aylarının en büyük sorunlarından olan sinek, sivri sinek ve karasinek gibi her türlü haşereye karşı her yıl hassasiyetle yapılan ilaçlama çalışmaları bu yıl da tüm hızıyla devam ediyor. 
 
Belediyenin ilaçlama ekibi tarafından bahar mevsiminin gelmesi ile birlikte başlanan ve vatandaşların rahat bir yaz mevsimi geçirmesi amacıyla yapılan ilaçlama çalışmaları açık alanlarda larva mücadelesi ile devam ediyor. İlçe genelinde su birikintileri ve bataklık alanlarda yürütülen larva mücadelesinde ilaçlama çalışmaları deneyimli personel tarafından yapılıyor. Hedef dışı canlıların (insanlar, kuşlar, arılar, balıklar) zarar görmemesi için gerekli tüm önlemlerin alındığı larva ile mücadele, hassasiyetle yürütülüyor. 
 
Mart ayında başlayan ilaçlama çalışmalarının yaz ayları boyunca Erenler İlçe sınırlarında olan 33 mahallede rutin bir şekilde devam edeceği bildirildi. Erenler sınırları dahilindeki irili ufaklı tüm bataklık ve su birikintilerinde, sivrisinek larva üreme alanlarında (durgun sular, göl, gölet, dere, sulu bodrumlar, temiz su kanalları vb.) drenaj suları bataklıkları, kent içi yeşil alanlar, çalılıklar, hurdalıklar ve içinde bulunan orta derecede kirletilmiş sular ve fosseptiklerde periyodik olarak larva mücadelesinin yapıldığı belirtildi. Erenler Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, “Halkımızı rahatsız eden sivrisineklerin çoğunluğu; yerleşim yerlerinde evlerimiz bahçesindeki havuzlardan, yağmur oluklarında kalan sulardan, çiçek saksılarının dibinden, atıl durumdaki otomobil lastiklerinin içindeki ve boş kutular içindeki sulardan beklettiğimiz sularda üreyen sivrisineklerden kaynaklanmaktadır. Alabileceğimiz çok basit önlemlerle bölgemizde sivrisinek sayısının azalmasını yaz mevsimini rahat bir şekilde geçirmemizi sağlayabiliriz. Bunun için vatandaşlarımızın evlerinin bahçelerinde sivri sinek üreme ortamlarını yok etmelerini yok etme imkanları yoksa belediyeye bilgi vererek ekiplerimiz tarafından sağlık bakanlığı ve dünya sağlık örgütü tarafında onaylanmış tamamen biyolojik ilaçlarla ilaçlama yapılarak sivri sinek üremesini önüne geçilmektedir” dendi.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]