Lağım sıkıntısı vatandaşı canından bezdirdi

Adapazarı ilçesi Yağcılar Mahallesinde bulunan Ada Meva-1 sitelerinde yaşayan site sakinleri bir yıldır kanalizasyon borularının küçük olmasından ve kamyonların boruları ezmesinden dolayı lağımların geri taşarak evlerin içine, sokaklara taştığını iddia ettiler.

Adapazarı Yağcılar Mahallesi\'nde 1405 nolu sokak üzerinde bulunan ve 3 yıl önce kurulan Ada Meva -1 sitelerinde lağımların geri taşması vatandaşı bıktırma noktasına getirdi. Sakarya Valiliğine ve Adapazarı Kaymakamlığına giderek çözüm aradığını belirten 77 yaşındaki site sakini İrfan Karakoç, “Yağcılar Mahallesi 1405 nolu sokak üzerinde bulunan Ada Meva - 1 sitelerin oturmaktayız. Sitede lağımlar evlerin içine ve site içine akıyor. Çok sağlıksız bir durum. Mikrop içinde oturmaktayız. Burada maskesiz geçilmiyor. Bu sorunu Sakarya Valiliğine ve Adapazarı Kaymakamlığına giderek çözüm aradım. Haklı olduğumu ilgilenecekleri söylediler ama hala ilgilenmediler” diye konuştu.

Bu evlerin içine akan lağımlardan da eşi Hayriye Karakoç’un hastalığı iyice ilerlediğini iddia eden İrfan Karakoç, “Eşimde önce beyin felci daha sonrada kalp büyümesi oldu. Bundan bir sene önce kurban bayramında sitelerde lağımlar üst katlara kadar çıkarak evlerin içine taştı. Bundan dolayı eşim enfeksiyon kaptı. Şuan da Gebze Yüzyıl Hastanesinde yatmaktadır. Akciğer ve Karaciğer enfeksiyon kaptıktan dolayı ölüm kalım savaşı vermekte” ifadelerini kullandı.

Site sakinlerinden Neziha Bal da yaptığı açıklamada ise, “Şikayetçiyiz, lağımlar taşıyor. Müteahit gitmeden önce onarım yaptı yarıya kadar. Yarıya kadar tıkalıymış. Belediyeden gelip çektiler. Her taraf pislik içinde. Site 3 yıl oldu kurulalı. Bir senedir bu olay var. Borular küçük ve kamyonların boruları ezmesinden dolayı lağımlar sitelere ve evlere akıyor. Çoğu blokta bu sorun devam ediyor. Sıkıntımız en sonunda çözülmesini istiyoruz” dedi.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]