Kuyumcu ve kızlarını öldüren sanıkların cezaları onandı

Kuyumcu ve iki kızını öldüren sanıklara verilen rekor cezayı Yargıtay da onadı.

Adapazarı Kapalı Çarşı\'da kuyumculuk yapan İsmail Bilaloğlu (65) ile kızları Neriman (30) ve Hatice\'nin (25), 13 Nisan 2006\'da Söğütlü ilçesinde otomobil içinde silahla vurulup bıçaklanarak öldürülmesi ve gasp edilmeleriyle ilgili olarak tutuklu bulunan Gökhan B., Barış Y., Gökhan K. ve Adem D.\'nin cezaları Yargıtay 1. Ceza Dairesi\'nce onandı. Sakarya 1. Ağır Ceza Mahkemesi 2009 yılında sanıklar Gökhan B., Barış Y., Gökhan K. ve Adem D.\'yi birlikte suç işleme kararlılığı içerisinde tasarlayarak gasp suçunun işlenmesini kolaylaştırmak amacıyla kuyumcu İsmail Bilaloğlu ile kızları Neriman ve Hatice\'yi öldürdükleri gerekçesiyle ayrı ayrı 3\'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırmıştı.

Sanıklardan Gökhan B.\'nin cezası mahkeme aşamasındaki anlatımları ve açıklamalarının suçun nitelenmesine yardımcı olduğu gerekçesiyle 3\'er kez müebbet hapis cezasına çevrilmişti. 4 sanık ayrıca, İsmail ve Hatice Bilaloğlu\'nu silahla kendilerini tanınmayacak bir hale koyarak birden fazla kişi ile birlikte yol kesmek suretiyle gece vakti gasp ettikleri gerekçesiyle 2 şer kez ayrı ayrı 15 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Mahkeme heyeti, Gökhan B.\'nin gasp suçundan aldığı cezada indirim uygulayarak hapis cezasını 12 yıl 6 aya düşürmüştü. Sanıklar Barış Y. ve Adem D. silah kanununa muhalefet suçundan da 1\'er yıl hapis ve 450\'şer TL para cezası almıştı.

Dosyayı inceleyen Yargıtay, sanıklara verilen cezaların yerinde olduğuna karar vererek yerel mahkemenin kararını onadı.

Cinayetleri sigara izmariti çözmüştü

3 yıl faili meçhul olarak kalan kuyumcu ve 2 kızının öldürüldüğü cinayeti, kurbanlardan Neriman\'ın kazağında bulunan tükürükteki DNA örneği çözmüştü. Serdivan ilçesinde üniversite öğrencilerinin kaldığı evde meydana gelen hırsızlık olayında elde edilen bir sigara izmariti, DNA incelemesi için Adli Tıp Kurumu\'na gönderilmiş, yapılan analiz sonucunda sigara izmaritinden elde edilen DNA\'nın kuyumcu ve iki kızının öldürüldüğü olayda kazaktan alınan tükürük analizleriyle uyuştuğu belirlenmişti. Sigara izmaritindeki DNA\'nın hırsızlık şüphelisi Barış Y.\'ye ait olduğunun belirlenmesi üzerine cinayetin failleri ortaya çıkartılmıştı.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]