Kutlu Doğum etkinlikleri sürüyor

Sakarya\'nın Karapürçek ilçesinde Kutlu Doğum etkinlikleri kapsamında düzenlenen programda katılımcılara aşure ikram edildi. Zaman zaman duygusal anların yaşandığı programa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Sakarya Akyazı Eğitim ve Sosyal Hayatı Destekleme Derneği (AKEGDER) tarafından Kutlu Doğum etkinlikleri kapsamında, Karapürçek Belediyesi\'nin de desteğiyle bir program düzenlendi. Karapürçek Merkez Camii imam hatibi Vedat Atabek\'in Kur’an-Kerim tilaveti ile başlayan programda Rabia Özçakır ve Nesrin Bilici de ilahi seslendirdi.

Programda tarihçi-yazar Halit Akçor slâyt gösterisiyle ecdadın Hz. Peygamber\'e (sav) ve Kutsal Emanetler\'e saygısını anlattı. Akçor, "Biz Hz. Peygamber’e (sav) çağımızda her dönemden daha fazla muhtacız. O’nu (sav) insanlara yeterince tanıtmış, sevdirmiş olsaydık, çok daha yaşanılabilir bir dünyamız olacaktı. İnsanların ihtiyaç duyduğu cevapların, içinden çıkamadığı buhranların çıkış yollarının Peygamberimiz (sav) de olduğunu gösteremedik. İnsanları tanımanın yolu onlarla hemdem olmaktan geçtiği bilindiğinden, peygamber ikliminin oluşturulmasına katkı sağlayalım.” dedi.

Karapürçek Kaymakamı Yusuf İzci, Belediye Başkanı Orhan Yıldırım, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Mahir Mavi, Karapürçek Müftüsü Şaban Saytekinoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Kemal Bayraktar, AKEGDER Başkanı Mehmet Çelik, siyasi partilerin ilçe başkanları, oda başkanları, mahalle ve köy muhtarları, okul müdürleri ile çok sayıda vatandaşın da katıldığı programda katılımcılara aşure ikramı yapıldı. 

Katılımcılara ayrıca günün önemine uygun kitap ve gül ve gül lokumu hediye edildi. Program yapılan dua ile son buldu.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]