Kuş meraklıları, bu pazarda buluşuyor

Adapazarı ilçesinde kuş meraklıları, hafta sonları kurulan pazarda bir araya geliyor.

Yıllardın Şeker Mahallesi\'nde kurulan pazarda "ispenç, Çin, cüce cochin, zibrit, fizan, brahma, sultan, ligori, permont, ligt ve sussex" cinsi tavuklar, Hint ve Denizli horozları, güvercinler ve ördekler güzellikleri ve ötüşleriyle meraklılarını bekliyor.

"Böyle pazarlar Sakarya\'da yok"

Kuş satıcısı Ahmet Kiremitçi, yaptığı açıklamada, pazara talebin yoğun olduğunu söyledi. Kiremitçi, kentte modern kuş pazarı bulunmadığını belirterek, "Diğer illerde belediyeler pazar yeri yapıyor. Bütün kuşçuların yem, ilaç ihtiyaçlarını karşılıyor. Böyle pazarlar Sakarya\'da yok. Geçtiğimiz yerel seçimlerde söz aldık ama kimsenin ilgilendiği yok" şeklinde konuştu.

Pazara getirdikleri kuşların tavuklardan hastalık kaptığını öne süren Kiremitçi, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Burada tavuklarla iç içeyiz. Dağınık çalışıyoruz. Toparlanma yok. Tavukçulardan ayrı olmak istiyoruz. Bulunduğumuz yer çok müsait değil. Buraya tavuk almaya gelenler var. Tavuklardan bulaşan hastalıklar var. Burada çalışmamızın yasal yeri yok, zabıta istediği zaman bizi buradan kaldırır. Ayrı yer istiyoruz. Serdivan Belediyesiyle görüşme yaptık. Herkes çekilmiş bir tarafa kimsenin ilgilendiği yok. Yeni bir pazar işlerimize iyi gelir. Sakarya, oyun kuşunda namlıdır ama bir araya gelip kuşlarla tavukları ayıramıyoruz. Güzel bir pazarımız olsa diğer illerden de insanlar gelir."

Tavuk satıcısı Serdar Erol da bahçelerinde tavuk beslemek isteyenlere destek olmaya çalıştıklarını dile getirdi.

Birçok tavuk çeşidi olduğunu vurgulayan Erol, "Hayvan almak isteyenler bizde istediğini bulur. Ördek, hindi, tavuk civcivi ve çeşitleri bulunuyor" dedi
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]