"Kurumlarla Danışıklı Dövüş Yapıp Ortalığı Germeyin"

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkan Vekili ve MHP İstanbul Milletvekili Meral Akşener, iktidar partisinin, diğer muhalefet partilerini kavgaya çekmeye çalıştığını belirterek, "Kimse kurumlar ile danışıklı dövüşler yapıp ortalığı germesin.'' dedi.

Sakarya Üniversitesi, Hendek Eğitim Fakültesi Öğrenci Konseyi'nin, Rasimpaşa Kültür Merkezi'nde düzenlediği şehitleri anma törenine katılan Akşener, yaptığı konuşmada, Çanakkale Savaşı'nın bir zafer olduğunu ve ''yedi düvele'' karşı dur denildiğini söyledi.

Türkiye'de bugün gelinen noktada, Anıtkabir karşısına Çanakkale Şehitliği'nin, Cumhuriyet değerlerinin karşısına dini değerlerin, terör mücadelesinin karşısına demokrasi ve insan haklarının konulduğunu ifade eden Akşener, şöyle konuştu: "Bu millet hiçbir zaman şehit vermekten maalesef geri durmadı. Dünyanın her tarafında bir şehitlik ve o şehitlikte dalgalanan bir Türk bayrağı var. Bizim şehit annelerimiz, şehit tabutunun başında 'bir oğlum daha var o da vatana feda olsun yeter ki ülkemin bütünlüğü, birliği bozulmasın' derken buna karşılık şehitlik kavramının tartışmaya açıldığı bir Türkiye var. Günümüzde her kutsal değer ve anlayış küçümsenip içi boşaltılıyor."

"O gün o anaların o Mehmetçiklerin verdiği mücadele bugün neden küçümseniyor?" diye soran Akşener, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bugün bu çaba içerisinde bulunanlar, yarın Cilo'da, Gabar'da savaşmak için Yunanistan'dan asker mi getireceksiniz? Bu görüşleri bilimselliğe dayandırma gayreti içerisinde olanlar, bu ülke için canını, kanını verecek insan bulmakta zorlanırsınız. Çanakkale'de can verenleri şehit olarak kabul ediyorlar, ancak PKK mücadelesinde şehit olanların şehit olup olmadıklarını tartışmaya açıyorlar. Çanakkale'de can verenler ile PKK'ya karşı terör mücadelesi verenler arasında fark yoktur. Her iki şehidimiz de ülkemizin düşman çizmeleri altında çiğnenmemesi, bayrağın inmemesi, ezanın susmaması mücadelesi vermiştir.''

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]