Kurulacak Olan Termik Santrale Tepkiler Büyüyor

Karasu Sivil İnisiyatif Kurulu Sözcüsü ve Genel Sekreteri Enver Albayrak, Sakarya'nın turistik bölgesi Karasu'da termik santral kurulması girişimine karşı çıktıklarını söyledi.

Karasu İl Genel Meclisi üyesi İlyas Balcı ve Nuri Haşmenoğlu'nun ilçeye santral kurulmaması yönünde girişim olmadığını açıklamalarına rağmen EPDK'nın internet sitesinde iki adet termik santral kurma lisansı belgesinin ortaya çıktığını kaydetti. Albayrak, yaptığı açıklamada, bu gerçeğin ortaya çıkmasından sonra İlyas Balcı'nın İl Genel Meclisi toplantısında Karasu Sivil İnisiyatif Kurulu'nda yer alan kişileri art niyetli olarak suçladığını belirterek, "Kurulumuzda ayrı ayrı görüşlere sahip üyeler vardır. Bu nedenle kurul tüm siyasi partilere eşit mesafededir. Bize basın ve bir çok yönetici destek vermiştir" dedi.

Karasu'da rüzgarın daima denizden karaya doğru estiğinin altını çizen Aybayrak, kurulacak termik santralin bacasından çıkan zehirli gazların sadece Karasu'yu değil, Adapazarı'nı da etkisi altına alacağını vurguladı. Aybayrak, havada nemle birleşen zehirli gazların asit yağmuru şeklinde şehrin üstüne bir kabus gibi çökebileceği uyarısında bulundu.

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]