Kurtulmuş Sakarya'da STK'larla buluştu

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Sakarya ziyaretleri kapsamında Sapanca’da STK’lar, sendikalar ve yerel yönetimlerle bir araya geldi.

Bir dizi ziyaretlerde bulunmak için geldiği Sakarya’nın Sapanca ilçesinde STK’lar, sendikalar ve yerel yönetimlerle bir araya gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Türkiye’nin 12 yıl içerisinde yaşadığı başarı hikayesinin temelinde Türkiye’nin zihniyetinin ve bakış açısının değişmesinin yattığını belirterek, \'\'Beraber yaşadığımız 12 yıllık bir başarı hikayesi var, Türkiye’nin yaşadığı başarı hikayesi. Bunun nedenleri üzerinde kısaca durmak istiyorum. Eğer bu nedenleri güçlendirerek devam edersek Türkiye’nin daha da ileriye gideceğini biliyorum. Evet birçok güzel işler yapıldı, yollar yapıldı, otoyollar yapıldı, havaalanları yapıldı, iktisadi gelişme sağlandı ama Türkiye’deki bu başarının arkasındaki en temel nedenlerin başında Türkiye’de devletin zihniyetinin değişmiş olması geliyor. Bunun altını çizerek ifade etmemiz lazım. Yasaları değiştirirsiniz, devletteki kadroları da değiştirirsiniz, binaları yolları değiştirirsiniz. Bunlar zor ama bunlar nihayetinde yapılabilir işler. En zor olan şey devletin zihniyetini, devletin bakış açısını değiştirmektir. Çok şükür Türkiye’de 12 yıllık süre içerisinde ceberrut devletten kerim devlete doğru geçişin adımları çok kuvvetli şekilde atıldı” dedi.

Son günlerde yaşanan olaylarla ilgili Kurtulmuş, “Bu karışıklıkları daha fazla artırmaya gayret edecekler. Ne yaparlarsa yapsınlar. Ne yapsalar boş. Bu millet artık huzurun, istikrarın, ilerlemenin, kalkınmanın, barışın ve kardeşliğin tadını almıştır. Bundan sonra bu çapulculara meydanı bırakmayacak ve ülkenin birtakım kirli ellerle karıştırılmasına müsaade etmeyeceğiz” şeklinde konuştu.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]