Kürt Açılımına Tepki Gösterdi

Büyük Birlik Partisi (BBP) Sakarya İl Başkanı Hüdaverdi Kervankıran, hükümetin demokratik açılım çalışmalarına tepki göstererek, "Bir açılım türküsü tutturmuşlar. Türk, Kürt kardeştir. Kardeşin kardeşe açılacağı, saçılacağı bir şey yok" dedi.

Hükümetin Kürt açılımı çalışmalarına şiddetle karşı çıkan BBP İl Başkanı Kervankıran, şunları söyledi: "Başı dik, karnı tok bir Türkiye istiyoruz. Bu ülkede yaşayan herkes kardeştir. Avrupa Birliği'nin dayatmasıyla bir açılım türküsü tutturmuşlar. Türk-Kürt yıllarca bu topraklarda kardeşçe yaşadı. Kardeşin kardeşe açılacağı saçılacağı bir şey yok. Herkesin tek bir derdi var. Aş istiyoruz, iş istiyoruz. Bıktık bu yoksulluktan. Yolsuzluklardan bıktık. Biz bunları istiyoruz. Siz ne diyorsunuz?"

Kervankıran, Kürt açılımının Türkiye'yi iç savaşa sürüklemek isteyen ABD ve AB'nin küresel bir operasyonu olduğunu ileri sürdü. Kervankıran, ABD'nin DTP'ye Washington'da büro açmaya izin vermesini Orta Doğu'ya hakim olma isteğinin bir açığa vurumu olarak gördüklerini söyledi.

ABD'NİN KİRLİ EMELİ

ABD'nin tek amacının Orta Doğu'ya hakim olmak olduğunu ifade eden Kervankıran, şöyle konuştu: "ABD, çıkarları için DTP'ye büro da açtırır, lojistik destek de sağlar. İşi bitince de ya büroları kapattırır ya da desteğini çeker. Ya da Saddam gibi işi bitince işbirlikçilerini darağacına gönderir. Türkiye'yi ileri bir karakol gibi gören ABD, Türkiye'deki maşalarından olan DTP'ye Washington'da büro açtırarak kirli emellerini bir kez daha açığa vurmuştur."
14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]