Kursiyerler Sertifikalarını Alıyor

Adapazarı Belediyesi, İş-Kur İl Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği Gazaltı Kaynak kursunu başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi.

Adapazarı Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen sertifika törenine, Adapazarı Belediye Başkan Yardımcısı Rıdvan Sezer, İş Kur İl Müdür vekili Emrullah Akçayır, Adapazarı Belediyesi Başkan Danışmanı Saim Oral ve kursiyerler katıldı.

Meslek kursları ile ilgili bilgi veren  Başkan Danışmanı Oral, Adapazarı Belediyesi, İşkur Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa gerçekleştirdiği hasta ve yaşlı bakımı, cilt bakımı ve güzellik uzmanlığı, gazaltı kaynak ve güvenlik konularında kursların devam ettiğini belirterek, auto cad ve özürlülere yönelik bilgisayarlı muhasebe konularında kursların açılacağını kaydetti. Oral, toplam 704 kişinin başvurduğu meslek edindirme kurslarında şuan 250 kişinin kurs gördüğünü ve 90 kişinin kursları bitirip sertifikalarını aldığını kaydetti.
Adapazarı Belediye Başkan Yardımcısı Rıdvan Sezer, günümüzün en büyük sorunlarından biri olan işsizlik için belediye olarak meslek edinme kursları vasıtasıyla mücadele ettiklerini belirterek, Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğü ile ülkedeki iş istihdamının artması ve vasıflı işçi yetiştirilmesi amacıyla geliştirilen istihdam projesine belediye olarak destek verdiklerini ve şuana kadar meslek edinme kurslarına başvuran 52 kişinin iş imkanı bulduğunu sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından günde 15 TL ücret alarak 30 iş günü gazaltı kaynak kursu alan 30 kursiyere sertifikaları Adapazarı Belediye Başkan Yardımcısı Rıdvan Sezer ve İş Kur İl Müdür vekili Emrullah Akçayır tarafından verildi.
14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]