Kurdukları Sitede Şehitlerin Biyografini Yayınlıyorlar

Sakaryalı 6 genç, hazırladıkları 'www.terorsehitleri.com' adlı sitede terörle mücadelede yaşamını yitiren 3 bin 610 şehit ile 74 terör gazisinin biyografisini yayınlıyor.

Şehitlerin adını yaşatmayı amaçlayan site, şehit yakınları ile gazileri de buluşturuyor.

Nisan 2008'de faaliyete geçen sitenin hazırlayıcılarından Fazlı Fatih Melemez, Cihan Haber Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, sanal ortamda binlerce siteyi ziyaret ederek bilgi ve görüntülerine ulaşabildikleri şehit ve gazileri kurdukları sitede bir araya topladıklarını söyledi.

Melemez, 1,5 yılda 10 bine yakın terör şehidi ile 2 bin terör gazisinin bilgilerini topladıklarını kaydederek, bilgilerine ulaştıkları 3 bin 610 şehit ile 74 gazinin biyografilerini sitelerine dahil ettiklerini vurguladı.

Siyasi Menfaat Gözetmiyoruz

Sitede terörle mücadelede şehit düşen asker, polis, korucu, öğretmen, imam ve sivillerin bilgilerini yayınladıklarını belirten Melemez, "Sitemizde terörle mücadelede şehit düşen herkesin bilgilerini yayınlıyoruz. Ayrım yapmadık. Çünkü, konu terör. Hepsi bizim için şehit. Amacımız, şehitlerimizin ismini her alanda yaşatmak. Türkiye'de bu alanda, geneli kapsayan başka bir site yok. Bu anlamda ilk siteyiz diyebilirim. Önemli bir eksikliği tamamlıyoruz. Şehitlerimizin bilgilerini kaymakamlık, belediye, dernek, kasaba ve köylerin sitelerinden topladık. Bilgilerin çoğunlu resmi kurumların sitelerinden aldık. Amacımız vatanın bölünmez bütünlüğü için canını veren şehitlerimizin manevi hatıralarını yaşatmak. Onları internet ortamında yaşatmak ve hepsini bir araya toplamak. Toplumda bu konuda duyarlılık sağlamak istiyoruz. Kesinlikle siyasi bir menfaat gözetmiyoruz. Ticari bir amacımız yok. Tamamen gönüllüyüz." diye konuştu.

Sitenin üyelik esasına göre tasarlandığını kaydeden Melemez, TC kimlik numarası ile siteye üye olunabildiğini vurguladı.

450 Üyemiz Bulunuyor

Sitenin yayın hayatına başlamasından bu yana 60 civarında şehit yakını ve gaziyi buluşturduklarını anlatan Melemez, şunları söyledi: "İnternet ortamında aynı acıları paylaşan şehit ve gazilerimiz ile ailelerinin bir araya gelmelerine vesile olduk. Facebook sosyal paylaşım sitesinde 10 Ağustos 2009'da 'Terör Şehitlerimiz ve Gazilerimiz' adı altında bir grup kurduk. Grubumuzun üye sayısı kısa sürede 350'ye ulaştı. www.terorsehitleri.com sitemizde 450 üyemiz bulunuyor. "

Melemez, kendilerine ulaştırdıkları takdirde, şehit ve gazilerin bilgilerini sitelerine eklediklerini hatırlattı.

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]